Инфо

29. септембар 2016.29. сеп 2016.
Урнебесна комедија у центру културе у Крупњу

УБИ МЕ КУРЈЕ ОКО

Прича припростог српског сељака који обухвата све херојске победе од Колубаре и Цера, преко Албаније до Солуна и коначне победе
Нема тог дана у коме се не треба присетити неких догађаја из ближе или даље историје. Ови септембарски дани посебно су значајн и за присећање, јер пре више од 100 година је неки мали човек кренуо у борбу код Мачковог камена и победио.
Прича о једном тако малом човеку испричана је 24. септембра у Крупњу у представи „Уби ме курје око“ коју је режирала Весна Станковић. Препуна сала крупањског центра за културу је скоро 90 минута са помном пажњом салвама смеха и аплауза послушала и испратила ову потресну причу која је на махове урнебесно смешна, а повремено наводи на сузе као што јесте сам живот, нарочито у ратним условима.
У представи игра Срђан Ивановић који маестрално приказује тог малог човека у великом рату на тај начин да публика често поверује да је то пред њима аутентичан човек а не глумац који глуми. Овој дирљивој причи потпомажу и Андреја Маричић глумац Народног позоришта који тумачи партизанског иследника напосредно после ослобођења од немаца у другом светском рату, као и Весна Станковић глумица Југословенског драмског позоришта која игра дактилографкињу, већ мало зашлу у године жељну да се уда.
За једно мало место као што је Крупањ, које је годинама оскудевало у културним догађајима, велика је прекретница када се до последњег места напуни гледалиште, а публика оде и разнежена и насмејана жељно исчекујући нову позоришну представу.
Д. Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa