Инфо

29. септембар 2016.29. сеп 2016.
ДРАГОЉУБ МИЋУНОВИЋ, ЈЕДАН ОД ЛИДЕРА ДЕМОКРАТСКИХ ПРОМЕНА

МОРАМО ДА ПОШТУЈЕМО 5. ОКТОБАР

Један од предводника петооктобарских догађаја, Драгољуб Мићуновић, рекао је да не постоји ниједан велики догађај у историји који није разочарао грађане.
- У природи ствари је да много очекујете, не само у политици, него у животу. Увек много више очекујете него што добијете. Имате увек у томе задовољство, извесног искривљавања и заборављања онога што је добро. Ево постављам питање шта је то било добро од онога што смо ми наследили, па смо их разочарали ““ нагласио је Мићуновић у Шапцу.
По његовом мишљењу, ово данас није држава какву бисмо ми желели, али ово што је сада, то живи на тековинама 5. октобра уз нешто назадовања која су они успели да забележе са кадровима који су били против 5. октобра.
- Постоји врло опасан покушај обезвређивања тог датума од људи који су тада радили против народа који се подигао или се сакрили у мишје рупе. То је један од највећих датума у нашој историји ““ истакао је он.
Мићуновић је додао да датуме као 5. октобар морамо да негујемо и поштујемо.
- Жалосно је што нисмо много напредовали у политичкој култури, нисмо истрајали у циљевима на којима смо инсистирали, али не можемо због тога да се сада вратимо у она Милошевићева времена ““ закључио је он.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa