Инфо

6. октобар 2016.6. окт 2016.
РУСКИ СПАСИОЦИ ПОСЛЕ МАЈСКИХ ПОПЛАВА 2014. ПОНОВО У ДРЕНОВЦУ

РУСКО СРПСКА ПРИЧА

На службеном пропутовању кроз Србију руски спасиоци Игор Петров и Андреј Тјерехов, затим српски ватрогасац Душан Срдић (сада у пензији) и српско-руски координатор Сретен Димитријевић, недавно су боравили у Дреновцу, али овог пута с намером да посете велике пријатеље и евоцирају заједничке успомене на мајске поплаве 2014. године, почевши од спасавања људских живота широм Србије, на чему су им наши грађани у ликовима људи добре воље вечно захвални.
Наша честита браћа из руске спасилачке екипе, који су готово недељу дана боравили у школи у Дреновцу и били спремни у сваком тренутку да се боре за наше животе са набујалом реком Савом уколико би прелила насип, посетили су дреновачку цркву и школу и, заједничким дружењем и гостопримством, исказана им је неизмерна захвалност за несебичну помоћ указану у Обреновцу, као и за душевни мир и сигурност мештана Дреновца, Шапца и становништва приобалних села реке Саве, приликом њихове племените мисије на српско-мачванским просторима у том туробном времену.
Нека овај дирљив сусрет у срцима нових поколења пробуди захвалност и неугасиво сећање на наше братство са Русима и православну духовност.
Зоран С. Радовановић, дреновачки m

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa