Инфо

6. октобар 2016.6. окт 2016.
НОВИ СПЕЦИЈАЛИЗАНТИ У ШАБАЧКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА

Да млади раде у свом граду

Од 10 тражених, Дому здравља Шабац, ресорно министарство одобрило девет специјализација. Ово је још један корак ка циљу да сви изабрани лекари у овој установи буду специјалисти опште медицине, али и шанса младим лекарима да остану и раде у свом граду, каже директор шабачког Дома здравља Бранко Вујковић
На конференцији за новинаре организованој прошлог уторка у шабачком Дому здравља јавности је представљено 9 нових специјализаната ове установе. Наиме, од десет тражених специјализација Министарство здравља је одобрило девет, те ће наш град у догледном периоду бити богатији за још 5 стручњака из опште, једног специјалисту из урегентне медицине и три педијатра.
- Од укупно 117 лекара колико је запослено у нашем Дому здравља њих 74 су специјалисти, дакле преко 60 одсто - изјавио је директор Дома Здравља Бранко Вујковић, и са поносом истакао чињеницу да је од 2014. до данас Дом здравља добио више специјализација него у периоду од његовог оснивања до 2014. године.
- Усавршавање наших запослених је императив. Наш циљ је да сви изабрани лекари буду специјалисти опште медицине јер је велика разлика у квалитету рада а самим тим и услуга које ће имати наши суграђани.
Улагањем у образовање и запошљавање младих лекара по Вујковићевим речима стварају се добри услови да здравствени радници остану у свом граду, ту раде и професионално се усавршавају.
- Из градског буџета се финансира тренутно 18 лекара и 16 медицинских техничара. Међутим велики нам проблем прави забрана запошљавања и мањак броја запослених, али тај проблем покушавамо да превазиђемо и подизањем квалитета услуге коју пружамо.
Велики број лекара специјализацију чека дуги низ година. У складу са идејом о константној едукацији запослених, њих деветоро је овог октобра добило прилику да унапреди своја знања.
- У Дому здравља радим нешто више од осам година, и сада ми се пружила прилика да се усавршим и проширим своје знање у области педијатрије - каже докторка Мирјана Васић Илић.
- У сеоској амбуланти радим већ 15 година и пресрећна сам што ми је одобрена специјализација. Пружена ми је могућност да се стручно усавршавам и да пружамо много квалитетнију заштиту него што смо то до сада пружали. Медицина није нешто што се завршава моментом када смо дипломирали, медицина је нешто што се мора учити цео живот - изјавила је докторка Весна Поповић Танасић.
Т.Т.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa