Инфо

13. октобар 2016.13. окт 2016.
ПЕТИЦИЈА ЗА НАДОКНАДУ ЗА ТРЕЋЕ ДЕТЕ

Прикупљање потписа до петка

Удружење “Мајке са троје деце“ покренуло је петицију за стицање права мајки са троје деце на новчану надокнаду. Потписи ће се сакупљати до петка увече. Акција је организована у већини градова у Србији, а да би њихов захтев стигао до Скупштине Србије потребно је да се сакупи 30.000 потписа.
- Родитељи у Србији се суочавају са веома тешком ситуацијом. Мајке са троје деце често су дискриминисане. Ове надокнаде би се примале из демографског фонда и трећа деца би имала приход до пунолетства, објашњава Марина Станојевић из Удружења.
Подржало их је Удружење грађана “Церски марш“, Удружење жена “Љиљан“ и Руска странка. Љиљана Милошевић, председница Удружења “Љиљан“ и иначе се залаже за помоћ женама.
- Требало би сви да се укључимо у ову акцију и да се изборимо да мајке са троје деце добију помоћ у материјалном смислу. Надамо се да ће и држава показати разумевање, јер је ово значајно и за пораст наталитета, рекла је Љиљана Милошевић.
Тренутно у Шапцу 20-ак мајки прикупља потписе. Потребно је издвојити само два минута времена за подршку овој акцији. Свако ко жели, може се потписати и у просторијама Руске странке у периоду од 10 до 15 часова. Сакупљени потписи послаће се централи Удружења у Панчево где ће бити оверени, а потом прослеђени у Скупштину Србије.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa