Инфо

13. октобар 2016.13. окт 2016.
ОСВЕШТАНА, РЕНОВИРАНА ЦРКВА У КЛЕЊУ

СПОМЕНИК ГЕНЕРАЦИЈА

Прошле недеље у Клењу је освештана реновирана црква, посвећена успењу Пресвете Богородице. Изграђена је на темељима старе, из 1924. године, коју је, пре осам деценија освештао тадашњи епископ шабачко-ваљевски, доктор Симеон Станковић.
Овога пута, Свету архијерејску Литургију служио је шабачки владика Лаврентије са бројним свештенством. Потпуно реновирани храм, бљеснуо је новим сјајем. Уприличено је и велико народно весеље у присуству бројних грађана.
Порука преосвећеног владике била је да овај светли храм остане споменик генерацијама.
- Захваљујући људима добре воље потпуно је решено питање изолације зидова, урађена нова фасада и подно грејање. Рестауриран је иконостас, рад сликара Стевана Чалића и Стевана Стефановића, а круна свих радова је фрескописање целог храма, рад академских сликара из Сремске Митровице. Фрескописање је финансирао у целости наш мештанин Драган Поповић, каже Марко Ђурић, члан Црквеног одбора.
Урађена је и комплетно нова столарија и сређено црквено двориште.
Овом приликом за изузетне заслуге и помоћ у реновирању храма, владика Лаврентије је Орденом светог краља Милутина, наградио Драгана Поповића, а уручио је и више других признања, најзаслужнијим појединцима.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa