Инфо

20. октобар 2016.20. окт 2016.
МИРОСЛАВ АЛЕКСИЋ, НАРОДНИ ПОСЛАНИК НАРОДНОГ ПОКРЕТА СРБИЈЕ И БИВШИ ПРЕДСЕДНИК СО ТРСТЕНИК

ЦВЕТА СИВО ПОЛИТИЧКО ТРЖИШТЕ

Проблем “прелетања“ из странке у странку у Србији је све евидентнији на локалу. Грађани су гласали и изабрали једну опцију, а онда ти одборници, као по правилу, прелазе у тотално други табор.
У Трстенику је недавно забележен још један случај „прелетања“ са једне стране на другу. Председник Социјалдемократске странке у Трстенику Стеван Ђаковић, кренуо је утабаним стазама својих партијских колега из Беле Паланке и Раче и прешао на напредњачку страну.
До последњих локалних избора у априлу месецу, Ђаковић је био заменик председника општине Трстеник и заједно са Мирославом Алексићем, тадашњим градоначелником и председником Народног покрета Србије, изашао на изборе нудећи се као алтернатива политици коју води СНС. Уверавао је грађане Трстеника да СНС није способна да води ову општину. Сада се „опаметио“ и придружио се тој „неспособној“ екипи.
Његов саборац и носилац листе на којој је изборио мандат у локалној Скупштини Мирослав Алексић каже за “Глас Подриња“ да је “прелетање“ гора ситуација од изборне крађе.
- Имамо сиво политичко тржиште на коме се тргује политичким утицајем, а до сада је забележено 70 „прелетача“. СНС граби, поткупљује сваког одборника. Уз то, због личног интереса и жеље да буду у власти, има и оних који сами прелазе, попут одборника СДС-а у Трстенику. До јуче су били оштри противници власти, на томе су добили гласове, данас се куну у Вучића. То све иде у прилог Вучићу који лош изборни резултат мора некако да надокнади ““ истиче лидер НПС и народни посланик.
Према његовим речима, Вучић мора да придобије и ућутка сваког ко мисли другачије. За Расински округ, како каже, тај посао за њега ради Братислав Гашић.
- У сваком округу имате по једног функционера СНС задуженог за тај прљави посао. У Нишу је тај процес завршен. Купљене су и локалне телевизије и ето премијера и целе Владе у Нишу. Скупови су забрањени и данас Србија, као ријалити, прати Владу у Нишу из сата у сат ““ наглашава Алексић.
Он каже да би привремено пресељење Владе Србије у Ниш било добро да се не ради о чистој фарси.
- Вучић је отишао да изиграва психолога грађанима. Министар рада и запошљавања Александар Вулин је побегао из Ниша где има 30.000 незапослених, и дошао у Трстеник. Спортским авионом у Трстеник, где је гашењем Петолетке, угашено 5.000 радних места. Премијер је сматрао да је ријалити из Ниша досадан, па је изгрдио градоначелника Ниша што му је дефицит 50 милиона, иако су га и кадрови његове странке направили. Шта грађани Србије и Ниша имају од те фарсе? Ништа. Грађани Ниша и даље ће бити незапослени, цена грејање ће и даље бити најскупља, СНС кадар који је четири године водио град и направио дефицит остаје да влада тим градом ““ прича Алексић.
Он, као нови посланик у парламенту, види да је веома тешко борити се у Скупштини где се преноси прекидају, посланицима се на помен речи „одговорност“, „Савамала“, „Трепча“, „Бриселски споразум“, „одлазак људи из земље“ „стање јавног дуга“- одузима реч. Тражимо, истиче, да се сазове хитна седница у вези са Трепчом, али то још није у програму.
- Мора прво Ниш, па Вучић мало да изгрди Марка Ђурића, па тек можда да пристане пред Парламент који би требало да буде контролно тело власти. Да објасни тај феноменални успех српске Владе у преговорима из кога се изродило то одузимање Трепче. Да нам објасни како то да имамо феноменалан суфицит, а да ћемо се у наредној недељи задужити око милијарду евра само кроз арапски зајам. А, тај феноменални суфицит владе настао је узимањем новца од пензионера, лекара, просветних радника, привредника. У неразвијеној земљи суфицит у државној каси значи дефицит у џеповима грађана и привреде ““ закључује Алексић.
РЕШЕЊЕ ““ ПРОМЕНА ИЗБОРНОГ СИСТЕМА
- Генератор проблема у Србији је изборни систем. Инсистираћемо на промени изборног закона, јер једино тако ће људи изаћи именом и презименом пред бираче па овакве фарсе неће бити могуће. Прелетачи, о којима сам говорио, подржавају Вучићево шибицарење Србијом, у нади да ће да стекну личну корист. Ту Вучићеву шибицарску игру добро је приметио Горан Марковић. У игри преваре, на државном нивоу, учествује премијер као шибицар, неколико министара и теоретичара који привлаче масу, са једне стране, и наивни грађани са друге стране. Шибицар тврди да, ако играте игру, можете да добијете - бољи живот, већу плату, стан, посао. Наивни грађани улазе у ту игру надајући се да стварно могу да добију, а прелетачи се лактају да буду део игре како би добили део колача од преваре грађана. Најгоре у свему је то што, они који виде да је на делу превара, ћуте. Ми смо НПС основали да би они који данас ћуте имали начина да проговоре и да мењају ствари у Србији.
Н.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa