Инфо

20. октобар 2016.20. окт 2016.
КОЦЕЉЕВА

РЕКОНСТРУКЦИЈА ЈОШ ЈЕДНОГ МОСТА

У мајским поплавама 2014. године на подручју коцељевачке општине оштећен је велики број мостова. Од тада до данас изграђено је или реконструисано седам, док је санација осмог моста у току.
Недавно су почели радови на санацији моста на реци Тамнави у Коцељеви код фабрике “Раух“ и стога је и режим саобраћаја у деловима појединих улица измењен.
- Инвеститори су општина Коцељева и ЈП “Путеви Србије“, док је финансијер Унопс-Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге. Санација подразумева ојачање темељних стопа моста, регулацију тока реке по 50 метара и са једне и са друге стране моста, изградњу нове плоче, новог коловоза и тротоара, заштитне ограде и јавне расвете и за то је обезбеђено око 25 милиона динара - изјавио је начелник одељења за привреду, пољопривреду и туризам у општинској управи Миодраг Тадић и додао да је рок за завршетак реконструкције 22. децембар.
Овај мост саграђен је крајем 50-их година прошлог века и заменио је дотадашњи дрвени који је спајао две обале реке. Након поплава које су проузроковале рушење моста на магистралном путу Шабац - Ваљево, постао је део главне транзитне саобраћајнице. Према речима стручњака процењује се да је у периоду од готово годину дана у просеку свакодневно преко ового моста прелазило више од три хиљаде свих врста возила, што је проузроковало додатна оштећења.
- До сада је у изградњу или санацију мостова уложено више од 175,5 милиона динара. Изграђени су мостови на реци Тамнави на државном путу И Б реда број 21 на обилазници око Коцељеве, затим у Љутицама, Зуквама, пешачки мост у Коцељеви, мост на реци Уб у Дружетићу, мост преко Лукића потока, као и саниран и дограђен мост на реци Расници. На ред је дошла и санација моста на Тамнави у насељеном месту Коцељева. Ово су заиста огромне и врло значајне инвестиције - истакао је Тадић.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa