Инфо

20. октобар 2016.20. окт 2016.
У ГРАДСКОЈ КУЋИ ОДРЖАН САСТАНАК СА ДИРЕКТОРИМА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА

ДОБРОБИТ ЗА СВЕ

Прошлог петка предочена нова акција града Шапца и Шабачког позоришта под називом „Шабачки театарски покрет“ која има за циљ подршку у организовању драмских секција у свим школама на територији града
Анимирање школске омладине, која ће бити окупљена у драмским секцијама, била је главна тема састанка директора основних и средњих школа на коме је предочен план градоначелника Небојше Зеленовића и директора Шабачког позоришта Зорана Карајића прошлог петка у Градској кући. Према замисли драмске групе, у оквиру „Шабачког театарског покрета“, водиће глумци Шабачког позоришта. На крају сваке године, после савладаних основних техника глумачког позива, биће реализоване представе са којима ће се након градског такмичења окушати и на републичком нивоу.
- Ми желимо да анимирамо децу и основних и средњих школа не да гледају него да учествују у стварању, јер учествовати у стварању је прави порив, прави подстицај. Надам се да ћемо имати тридесетак драмских група и да ће из њих произаћи нови ствараоци, али и нови љубитељи уметности и позоришта - рекао је Карајић истакавши да је дугорочни циљ да децу привуку доброј књизи и музици, а одвуку од ријалитија и свега онога чиме их „затрпавају“ путем интернета.
На добробит ове акције, коју ће финансијски подржати Град Шабац, указала је и Тамара Бастаја, студент књижевности и најмлађи одборник у Скупштини града.
- Битно је подићи свест код младих људи о култури самој, а под културом подразумевам и позориште и књижевност. Као најмлађи одборник у Скупштини града, који студира књижевност и бави се глумом већ неколико година, јако је битно младе људе довести у позориште, приказати им те чари „дасака које живот значе“ - изјавила је Бастаја.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa