Инфо

27. октобар 2016.27. окт 2016.
ПОЧЕТАК АКЦИЈЕ МЕТАЛОПЛАСТИКЕ “ЈА ТРЕНИРАМ РУКОМЕТ“

РУКОМЕТ ““ НАШ СПОРТ

Рукометни клуб “Металопластика“ започео је акцију промоције рукомета и своје омладинске школе међу основцима, а прво дружење организовано је у ОШ “Јанко Веселиновић“
Захваљујући Металопластици, Шабац је пре три деценије доспео на списак градова који имају Европског шампиона у неком колективном спорту. Та времена давно су прошла, али популарност овог спорта у нашем граду не јењава. Трећи и четврти разред добре су године за прве тренинге неког спорта, а “јанковцима“ тренер и играчи Металопластике покушали су да приближе чари рукомета.
- На прве рукометне тренинге сам отишао када сам био њихових година. Спорт ми се одмах свидео, посветио сам му живот и задовољство ми је да све дивне ствари које доноси наш спорт представим основцима ““ истиче капитен сенирског тима Милош Митровић.
Тренутно око 150 малишана тренира у некој од селекција омладинске школе шабачког клуба.
- Ово је само прва школа у којој организујемо промоције. У плану је да посетимо све школе градског и приградског подручја. То ће бити двочаси на којима ће наши пионири, али и сениори презентовати елементе рукомета, а наравно, прилику да заиграју добиће и сви ђаци, сви нови чланови имају месец дана бесплатне обуке ““ додаје тренер у школи рукомета Данило Димић.
Са децом су се у среду дружили првотимци: Митровић, Максимовић и Драгићевић, а на пут по школама Шапца “путује“ и пехар Купа Србије.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa