Инфо

27. октобар 2016.27. окт 2016.
ПАРНО ГРЕЈАЊЕ У ШКОЛИ У БОГОСАВЦУ

НАСТАВА НА НАЈВИШЕМ НИВОУ

Старе пећи у Школи „Николај Велимировић“ у Богосавцу ускоро ће заменити нови радијатори. У току је изградња котларнице поред школског објекта помоћу које ће се на парно грејање прикључити зграда школе, коју користе и предшколци, и канцеларија Месне заједнице.
Градоначелник Небојша Зеленовић је са сарадницима присуствовао радовима и нагласио неопходност да школе на сеоском и градском подручју имају једнаке услове за образовање ученика и рад наставника.
- У Богосавцу су све бројнија одељења и то је добра вест за читав шабачки крај, а ми као Град смо у обавези да обезбедимо услове за наставу на највишем нивоу. И то мора да буде тако без обзира да ли је реч о Поцерини, Мачви или Посавини. Имамо план да у следеће четири године деца заиста иду у школу у једну смену, имају један сат физичке активности и топли оброк, подсетио је градоначелник Зеленовић.
Школу у Богосавцу похађа 46 ученика нижих разреда и 18 предшколаца, будућих првака. Директорка школе Весна Живановић казала је да ће нови систем грејања бити једноставнији и квалитетнији.
-До сада смо се грејали на пећи које су старе и које су користиле чврста горива. Оне нису добро загревале просторије и превише су димиле. Увођењем парног грејања решићемо велики проблем, рекла је директорка Весна Живановић.
Увођење парног грејања у просторије школе и канцеларије Месне заједнице подржао је и одборник у Скупштини града Шапца Раде Јованић који каже да је решавање проблема са грејањем био један од приоритета у његовом раду.
За ову инвестицију Град Шабац издвојио је 1,6 милиона динара, а нова котларница ускоро ће грејати близу 250 квадрата.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa