Инфо

10. новембар 2016.10. нов 2016.
ВИШЕГОДИШЊЕ СТАЊЕ ПОВЕРЕНИШТВА У СНС-а И СПС-а У ШАПЦУ

КАДРОВИ СА СТРАНЕ РУКОВОДЕ ПАРТИЈАМА

Повереници у СНС-а од избора 2012. године, у СПС-а скоро две године. Са најдужим стажом повереника СНС у Шапцу Дарко Глишић, председник ИО СНС и председник СО Уб. На челу социјалиста Вања Вукић који се својевремено случајно срео на улици са Мишом Бананом
Странке у Шапцу које претендују да, како кажу, „преузму одговорност за руковођење градом“, годинама не успевају да среде ситуацију у сопственим редовима. Када је реч о највећој партији у Шапцу Српској напредној странци, од парламентарних и локалних избора 2012. године, па све до данас у Градском одбору је стање повереништва, а у Социјалистичкој партији је нешто краће и траје скоро две године.
СНС је на пролећним изборима 2012. године, када је реч о локалу, доживела својеврсни фијаско, и уследила је реакција централе странке која је увођењем повереништва покушала да оспособи рад партије на локалу. И тако то траје до данашњих дана. Најдуже је повереник СНС-а за Шабац био Дарко Глишић са Уба. Ради се о председнику СО Уб и актуелном председнику Извршног одбора СНС-а. Глишић је инжењер геодезије, завршио је Вишу грађевинско““геодетску школу у Београду, стоји у његовој званичној биографији. Оно што је много важније је чињеница да је у кумовским везама са српским премијером Александром Вучићем. Највећи успех Глишића као повереника је победа листе коју је предложила СНС на изборима за Савет Месне заједнице Мајур, као и организација концерта Аце Лукаса у истом месту. Ту победу су напредњацима помогли многи виђени чланови СНС-а из Београда, међу њима и контроверзни бизнисмен са севера Косова и Метохије који је обезбедио директно телефонско укључење премијера Вучића приликом прославе победе у овој Месној заједници. Половичан успех је забележен на минулим изборима, 24. априла када је СНС на републичком нивоу освојила више од 50 одсто гласова, док је на локалном забележила видљиво мање.
После ових избора, градски одбор СНС-а поново добија повереника, али овога пута Шапчанина из Владимираца ““ Александра Пајића. Обећани су коначно избори за Градски одбор странке која по тврдњама функционера СНС-а у Шапцу има виеше од 10.000 чланова. Ти избори никако да буду заказани, а неки су се чак и кандидовали за председника ГО без одговора на питање када ће избори и да уследе. Утисак је да је централа странке несебично стала уз Пајића, јер му је омогућен приступ националним медијима који он користи без обзира на чињеницу да гостује по студијима београдских телевизија у сред радног времена које би требало да проводи као директор Медицинске школе у Шапцу.
Када је реч о СПС-у. за кратко време, постављена су два повереника од када је дугогодишњи лидер шабачких социјалиста Зоран Бортић искључен из странке. Најпре је повереник био наш чувени хирург Мирко Керкез, а њега је недавно наследио Вања Вукић, кадар из Београда. Вукић је широј јавности постао познат када су објављени снимци сусрета лидера социјалиста Ивице Дачића са, такође, контроверзним бизнисменом Родољубом Радуловићем ““ Мишом Бананом. И он се сурео са Бананом, а тада је био заменик шефа кабинета тадашњег министра унутрашњих послова Ивице Дачића.
Вања Вукић је новинарима КРИК-а рекао да се није сусрео с Радуловићем, већ да је случајно прошао поред њега на улици.
- Он пролази поред мене, а ја у том тренутку и не знам ко је. Тако се потрефило - рекао је Вукић и додао да се не сећа шта га је Радуловић питао. „Пришао ми човек на улици ““ како да знам шта ми је рекао пре седам година?“, запитао се том приликом Вукић.
Можда је из таквог случајног сусрета на улици уследио и трансфер некадашњег функционера Заједно за Србију Марка Јанчића у редове СПС-а.
ОПЕРАЦИЈА „ШАБАЦ“
Непосредно после краја драме око скупштинске већине у Владимирцима, како незванично сазнајемо, кренуло се у операцију „Шабац“ која би за циљ имала обарање актуелне власти у нашем граду. Она је договерена приликом једног сусрета којем су присуствовали Андреј Вучић, министар пољопривреде Бранислав Недимовић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник општине Рума Слађан Манчић, за кога тврде да у ствари руководи радом шабачког СНС-а. После тог састанка су Андреј Вучић и Милош Вучевић посетили повереништрво СНС-а у Шапцу што су нам потврдили и чланови СНС-а који су присуствовали том састанку. Занимљиво је да је управо после њихове посете Шапцу уследио прелазак два одборника ЗЗС у СПС, као и масовне посете разних инспекција шабачким предузећима. Наводно је за шефа операције „Шабац“ постављен Андреј Вучић, а непосредни оперативац је наш „комшија“ из Кленка Слађан Манчић који је, како кажу, због близине, упознат са ситуацијом у граду.
ЈАНЧИЋ ПРЕДСЕДНИК ШАБАЧКОГ СПС-А?
Приликом неформалног разговора са члановима СПС после недавне конференције за штампу у шабачком СПС, питали смо Вању Вукића да ли ће Марко Јанчић бити нови председник Градског одбора. Добили смо одговор да је то још рано рећи и да ће се руководство СПС у нашем граду бирати на демократски начин као што је то увек био случај. Питање је сама како ће стари чланови СПС у Шапцу реаговати на евентуални избор Јанчића за председника Градског одбора.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa