Инфо

10. новембар 2016.10. нов 2016.

СРПСКИ КВАЛИТЕТ

Чланови скупштинског Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду похвалили су недавно одлуку о увођењу робне марке са ознаком „српски квалитет“ и предложили да се уведу српске декларације на производима и то на српском језику и ћириличним писмом.
Чланови Одбора, иначе, интересовали су се за управне поступке, односно спорове који се воде против Министарства пољопривреде, за реализацију буџета за трећи квартал 2016. године, за пројекте у водопривреди и санацију хидротехничких објеката, али и за ефекте вакцинације животиња, ИПАРД фондове и Управу за аграрна плаћања.
Такође, чланове Одбора занимало је да ли је могуће повећати реализацију буџета преко 30 одсто, као и каква ће бити будућа стратегија Министарства у односу на мала пољопривредна газдинства.
У расправи су изнети и предлози за побољшање информација које Министарство доставља Одбору, као и апел да се у буџету за наредну годину предвиде адекватна средства за противградну заштиту, као и да се посебна пажња посвети пољопривреди на југоистоку Србије.
Похваљен је потез ресорног министарства о увођењу робне марке „српски квалитет“, а чланове одбора занимало је чије су сировине у одређеним производима и предложили да то буде прописано.
Такође су предложили и увођење српске декларације на производима и то на српском језику и ћириличном писму.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa