Инфо

10. новембар 2016.10. нов 2016.
МАРКО ЈАНЧИЋ И ТАМАРА БАСТАЈА ЗВАНИЧНО ПРИСТУПИЛИ СОЦИЈАЛИСТИМА

„НЕЗАВИСНИ“ СЕ УЧЛАНИЛИ У СПС

Некадашњи одборници Скупштине града из Заједно за Србију Марко Јанчић и Тамара Бастаја, који су недавно изјавили да ће бити независни одборници, у петак ујутру званично су приступили Социјалистичкој партији Србије.
Вања Вукић, председник привременог шабачког одбора СПС-а рекао је на конференцији за штампу да је Јанчић постао и члан привременог органа СПС-а у Шапцу и да „они то раде како би престали притисци на одборнике СПС-а.
- Ти притисци трају и даље како би наши одборници вратили мандате, повукли се или покајали. Поручујем, у жаргону, да се „ману ћорава посла“ и да не покушавају да нам узму одборнике, јер то нећемо да дозволимо ““ рекао је Вукић.
Јанчић је истако да су настављени притисци више медијски, него лични и физички.
- Мени је жао што градоначелника Шапца, Небојшу Зеленовића бране Ханибал Ковач и Салко Карадаревић. Мислим да је Зеленовић на много вишем нивоу него што су Ханибал Ковач и Салко Карадаревић, те две велике моралне громаде које сви добро знамо. Власт у Шапцу је спала на најниже могуће гране и верујем да ће се сви ти притисци као и владање градом, те исте групе људи, врло брзо окончати ““ казао је Јаничић.
На новинарско питање да ли је у прошлости сарађивао са тим „моралним громадама“, он је рекао да је у једном тренутку сарађивао са Карадаревићем, јер су били у изборној коалицији и да мисли да је то била прва у низу грешака.
- Што се тиче Ханибала Ковача, сарађивали смо, у ствари више смо се сретали у граду него што смо сарађивали ““ додао је Јанчић.
Говорећи о конкретним разлозима да напусти одборничку групу чији је био члан и то само месец дана како је изабран за заменика председника Скупштине, Јанчић је нагласио да је то био један од начина да се задржи његов мандат у одборничкој групи.
- Био сам шеф одборничке групе и као такав требало је да водим оштру полемику са тренутном опозицијом, међутим, мој однос са градоначелником, нити пре, нити од именовања за шефа одборничке групе, није био уискрен и ја нисам добијао информације како Град функционише. Бланко подршка је изостала оног тренутка када су на скупштинским заседањима почели да се налазе предлози одлука које су у потпуној супротности са мојим ставовима, па чак и са ставовима већине у одборничкој групи ““ напоменуо је Јанчић.
Новопечени члан СПС-а рекао је да је лаж то да нема факултетску диплому и додао да је бечелор диплому на Факултету за техничке науке стекао 2012. године и то на Одсеку за грађевину, а не за машинство како је писано. Према његовим речима, диплома се налазила и у ЈСП „Стан“ где је радио, као и у Градској управи када је обављао дужност шефа кабинета градоначелника.
На наше питање где сада ради, Јанчић је рекао да чека и да ће видети, с обзиром на то да му мирује статус у Јавном предузећу за управљање грађевинским земљиштем.
Он је захвалан врху СПС-а који је у Тамари Бастаји и њему препознао људе који ће у наредном периоду да унапреде рад СПС-а у Шапцу.
ЗАЈЕДНО СА МИЛИМЕТРИМА И СЕКУНДАМА
Новинаре је занимало и да ли своју и будућност града види са људима који су дужни да „сваки милиметар, минут и секунд свог живота поклоне Александру Вучићу“.
- Та ситуација где је доктор Слободан Поповић испао у једном тренутку занимљив и шабачкој и јавности у Србији искоришћен је да се негативно окарактерише цела њихова кампања. Неће, дакле, ни СНС ни СПС, по преузимању одговорности за функционисање града Шапца, нити рушити, нити уништавати овај град, него ће се трудити само да га унапреде ““ одговорио је Јанчић.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa