Инфо

10. новембар 2016.10. нов 2016.
ГРАЂАНИ И ПРИВРЕДА ДУГУЈУ ЈКП „ВОДОВОДУ“ 1,8 МИЛИОНА ЕВРА

НОВИ ПОЗИВ ЗА РЕПРОГАМ

Укупна дуговања правних и физичких лица према ЈКП „Водовод“ износе 216.847.403,24 динара, односно нешто мање од 1,8 милиона евра.
Када је реч о структури дуговања, грађани за воду дугују нешто више од 104 милиона динара, привреда скоро 60 милиона динара, а исто толико износе дуговања по другим основама.
- Сви ми морамо да схватимо да је права привилегија то што имамо здраву, чисту и питку воду. Није лако обезбедити цео овај систем да функционише, а све у циљу да и даље Шабац има једну од најздравијих вода у Србији. Дуговања су велика и она морају да се наплате ““ каже Даниела Ловрин Гавриловић.
Када је реч о физичким лицима, највише дугује један наш суграђанин и то скоро 450.000 динара. Распон дугова у првих десет се креће између четири и хиљаду и по евра. Дуговања правних лица су много већа и крећу се и до осам милиона динара.
- И овим путем позивам све дужнике да нам се обрате како бисмо постигли договор о отплати дуговања, односно о репрограму дуга. У зависности од висине обавезе зависи и број рата за отплату. У случају да наши апели и спремност за договор не буду испоштовани, нашем предузећу не преостаје ништа друго него покретање процеса пред судовима, као и искључење са мреже ““ истиче директорка ЈКП „Водовод“.
Она наглашава да дугује велику захвалност огромном броју Шапчана и привреди у нашем граду који своје обавезе према „Водоводу“ измирују на време.
- Захваљући свима њима, Шабац има здраву пијаћу воду. Ради се о одговорности која је и очекивана од свих нас који размишљамо о будућности нашег града и наших живота у њему ““ закључује Ловрин Гавриловић.
НАША ВОДА ЗА ПОНОС
- Сведоци смо да је протеклих дана било много речи у српским медијима да добар број наших градова нема исправну воду за пиће, нарочито у Војводини. Вода у Шапцу је нон-стоп под контролом и сва испитивања показују да имамо воду за понос. Тако ће и да остане у будућности ““ каже Даниела Ловрин Гавриловић.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa