Инфо

10. новембар 2016.10. нов 2016.
НАРОДНА ИНИЦИЈАТИВА ЗА ПРОМЕНУ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У УСТАВ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ

Промена устава

Нодна иницијатива за промену Устава Републике Србије у Устав Краљевине Србије, у складу са законом, донела је одлуку о јавном прикупљању потписа подршке.
Потписивање подршке организује се на територији целе Србије у периоду од 21. до 27. новембра 2016.
Подсећамо да је пре тачно десет година, на Митровдан, 8. новембра 2006. Народна скупштина прогласила Устав Републике Србије који је претходно потврђен на референдуму.
У складу са законом, Народна иницијатива је о предлогу промене Устава у Устав Краљевине прво обавестила Народну скупштину 9. септембра ове године.
Председник Иницијативног одбора Народне иницијативе Предраг Марковић, у складу са законом, у Одлуци о почетку јавног прикупљања потписа подршке за промену Устава наводи да ће се потписи прикупљати „у року не дужем од седам дана, и то: 21, 22, 23, 24, 25, 26. и 27. новембра 2016. године на територији целе Србије“ као и да ће се „потписи прикупљати на обрасцима који садрже јасно истакнут назив предлога Народне иницијативе, број и датум када је предлог заведен у Народној скупштини РС, као и место и датум прикупљања потписа и потпис овлашћеног лица“.
У Шапцу потписи ће се прикупљати у Крађорђевој улици (испред Старе робне куће), на углу Карађорђеве и Масарикове (испред СДК-а), у Господар Јевремовој (испред просторија УГ „Церски марш“ и на углу Господар Јевремове, Мачванске и Вука Караџића (испред Нове робне куће).
ВРЕМЕ ЈЕ!!!

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa