Инфо

17. новембар 2016.17. нов 2016.
ОД 7. ДЕЦЕМБРА У ПРОСТОРИЈАМА КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ

КЊИГОЖВАКАОНИЦА

Сви они жељни да школску лектиру изокрену наопачке, да уз дружење оговарају књижевнике и њихове ликове, да бар на један дан открију све чари књижевних дела, од 7. децембра то могу остварити на књижевној радионици коју је за њих осмислила проф. српског језика и књижевности Бојана Јовановић. Намењена деци узраста од петог до осмог разреда „Књигожвакаоница“ ће понудити књижевне текстове који нису део обавезног школског програма. На креативан начин ученицима ће приближити крупне, сложене мисли великих аутора. На тај начин постепено ће се развијати самостално, критичко мишљење ученика, проширити вокабулар, а пре свега пробудити љубав према књижевности и развити навика читања.
- Похађајући радионицу деца ће учити како да читају књижевни текст. Биће упућивани да запажају детаље који воде ка потпуном разумевању дела. Научиће да самостално закључују, да уочавају особине ликова, особине времена и простора у књижевном делу. Лакше ће схватити задатке које пред њих постављају наставници током редовних школских часова, а све то путем самосталног, критичког мишљења. Програм радионице има за циљ да припреми ученике да самостално, наглас и самоуверено износе сопствене ставове и закључке побуђене неким књижевним текстом, да их навикне да говоре пред другима, да их подстиче да шире свој вокабулар јер је све то јако важно и за основношколско образовање, а нарочито за похађање средње школе и укључивање у начин рада који спроводе професори. Ученици ће научити како да читају, како да правилно говоре, како да пишу. Научиће да воле књижевност, а временом ће стећи и навику читања - рекла је проф. Бојана Јовановић.
Радионица ће се реализовати сваке среде у термину од 17.30 до 18.30 часова у просторијама Канцеларије за младе на првом спрату Културног центра. Учешће у радионици биће бесплатно током промотивног периода. За више информација заинтересовани се могу обратити на мобилни број 065 641 57 46.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa