Инфо

17. новембар 2016.17. нов 2016.
СЛУЖБЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПОСЕТИЛЕ ФИЛИЈАЛУ У ШАПЦУ

ЗАЈЕДНО ДО ЕВРОПСКИХ ФОНДОВА

Представници Завода за запошљавање Републике Српске били су у дводневној посети Националној служби за запошљавање Републике Србије. Директори служби су, заједно са својим сарадницима, размењивали досадашња искуства и разговарали о конкретној даљој заједничкој сарадњи. Том приликом посетили су и шабачку Филијалу НСЗ где је одржан радни састанак.
- Размотрили смо могућност заједничког наступа, с обзиром да Филијала Шабац обухвата пограничне општине које гравитирају ка Републици Српској, конкретно Бијељинској Филијали. Разговарали смо о томе да би заједнички могли да реализујемо одређене пројекте из ИПАРД фондова. Разменили смо и мишљења када је у питању тржиште рада и стопе незапослености у наше две државе. Драго нам је што Република Србија значајно напредује у овој области, а и ми се крећемо у позитивном правцу, навео је Мирослав Вујичић, директор Завода за запошљавање Републике Српске.
Како је наведено овом приликом, стопа незапослености у Републици Српској је изнад 20 одсто. Вујичић је рекао да се та стопа смањује, али да још нису задовољни, и да се надају да ће у следећој години доћи до значајнијих резултата уз примену активних мера запошљавања.
Директор НСЗ Србије, Зоран Мартиновић је рекао да су, након размењених искустава, видели да се на сличан начин активне мере креирају и у Републици Српској.
- Резултат нашег заједничког рада је потписивање споразума о заједничкој сарадњи, који проистиче из Споразума о специјалним везама између Републике Србије и Републике Српске. Настојаћемо да спроведемо заједничке пројекте прекограничне сарадње, а и сада имамо један пројекат тог карактера који треба да буде одобрен. Трудићемо се да ову сарадњу подигнемо на виши ниво како би то било од користи пре свега незапосленим лицима и послодавцима у обе државе, изјавио је Мартиновић и изнео податак да је незапосленост у Србији значајно пала у односу на претходни квартал и да сада износи 15,2 одсто.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa