Инфо

17. новембар 2016.17. нов 2016.
Састанак председника општине Крупањ са представницима МЗ

СА РЕЧИ НА ДЕЛА

Одређивање приоритета становништва, план зимског одржавања путева и повећање средстава за месне заједнице
У петак 18. новембра руководство општине Крупањ је према недавно уведеној пракси одржало састанак са председницима и представницима месних заједница (МЗ) како би се утврдили проблеми и могућности за решење датих проблема. Једна од тема састанка била је одређивање приоритета становништва у МЗ како би се неки од тих приоритета уврстили у ребаланс буџета. Било је речи и о зимском одржавању путева како би спремни дочекали зимски период.
Према речима Ивана Исаиловића председника општине Крупањ ово је пракса која ће се наставити, а поред разговора са представницима МЗ планирано је да се најмање једном у три месеца одржавају и зборови грађана како би руководство општине било на време упознато о проблемима у МЗ и у којој мери и оквирном временском периоду се ти проблеми евентуално могу решити.
На састанку су изложени многи предлози представника МЗ и што се тиче зимског одржавања путева договорено је да се оформи комисија која ће премерити километражу свих путева у МЗ и на тај начин прекине лоша дугогодишња пракса да су поједини делови МЗ остајали неочишћени. Овим поступком ће се добити прецизнији подаци што ће у великој мери утицати и на правилно одређивање потребних средстава, а симим тим и бољег функционисања плана зимског одржавања путева.
Битна новина је и предлог председника општине Крупањ да се у будућности повећају средства за месне заједнице како би саме располагале новцем у циљу бољег функционисања.
Д. Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa