Инфо

24. новембар 2016.24. нов 2016.
ШАМПИОНИ ЈЕСЕЊЕ ПОЛУСЕЗОНЕ

ПРИЛИКА КАКВА СЕ САМО ЈЕДНОМ ПРУЖА

Почетак децембра 2015. године, шабачка “Мачва“дочекала је као другопласиран тим Српске лиге “Запад“, практично, аутсајдер у борби са Смедеревом за Прву лигу. Годину дана касније, Шапчани су убедљиво први у ПЛС и главни фаворити за улазак у елиту
Година на измаку била је невероватна за шабачку Мачву. У првом делу је изборила повратак у виши ранг одмах после испадања из исте, а потом, ван свих очекивања, доминирала Првом лигом и са 34 бода освојила “јесењу титулу“.
-Темељи “зимовања“ на лидерској позицији, постављени су, не током лета, већ прошле зиме. Лазаревић, Милосављевић, Обровац, Јеремић, сада су стандардни првотимци, а ми смо их ангажовали прошле зиме. Уз њих је ту био и Јанковић. Када је дошло лето, сачували смо костур екипе и довели свега пет играча, врло плански. “Мачва“ је тим који је имао најмање промена у играчком кадру током лета, читав тим је био ту већ на старту припрема. Уз то, фантастична атмосфера у свлачионици, додатно је допринела великим успесима ““ истиче тренер Предраг Роган.
Ангажовању играча претходила је опсежна анализа Прве лиге и разлике у односу на Српску лигу.
- Снага, брзина, конституција, три су кључне разлике у односу на нижи ранг и управо такве играче смо тражили. Матић и Станчетић су имали занемарљиве минутаже у претходним екипама, Благојевић је испао из лиге, док су Мемедовић и Ивић играли за клуб који се расформирао. Они су Мачву видели као велику прилику, сјајно су прихваћени и показали су свој потенцијал ““ додаје Роган.
Шеф струке верује да ће пролеће бити још теже, али и Мачва има лепу предност.
- Биће промена у играчком кадру, али не великих. Неколико екипа види своју шансу и чекаће наш кикс. Ипак, у првом делу, распоред је био такав да су нам увек ривали били тимови у серији тријумфа, али смо имали одговор на све изазове. Верујем да ће такво бити и пролеће.
Осим резултатског, шабачки прволигаш мора да задовољи и инфраструктурне критријуме да би Шабац гледао Супер лигу.
-Неопходни су рефлектори, реконструкција дела западне трибине, радови на свлачионицама, мокром чвору. Већ смо договорили састанке са Фудбалским савезом Србије који жели да нам помогне. Имамо обећања и градских челника, са којима смо у свакодневном контакту. Свакако не желимо да Супер лигу играмо ван Шапца, то никоме није у интересу. Надамо се да ћемо привући и привреднике да улажу у клуб ““ наглашава председник клуба Ивица Краљ.
Амбиције су расле како су резултати напредовали.
- Серија на старту била је показатељ да можемо много и већ од октобра озбиљно размишљамо о Супер лиги ““ додаје Краљ.
Ипак, први тренер упозорава да је времена, за тим са суперлигашким амбицијама, јако мало, у погледу припрема за виши ранг.
- Већ средином децембра ћемо знати да ли ће град, као наш главни финансијер, испратити клупске амбиције. Први део јануара су празници, потом ми стартујемо са припремама. Лига траје до краја маја, а Супер лига почиње већ крајем јула, што значи да припреме морају почети буквално пар дана по завршетку лиге. За све радове потребно је време и одмах се мора стартовати са радовима, где је могуће. Касније неће бити времена ““ рекао је Предраг Роган.
Пролећни део Прве лиге стартује 5. марта, а прво окупљање екипе предвиђено је за средину јануара. Део ће бити у Шапцу, док ће, како истичу у руководству, десетак дана играча провести ван града, највероватније у Станишићима.
Д. Благојевић (Фото: званична ФБ ст&#

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa