Инфо

9. март 2017.9. мар 2017.
Позиви са три континента
Први резултати посете градоначелника Шапца Тајвану

Позиви са три континента

Један од првих резултата посете градоначелника Шапца Тајвану је оснивање радне групе у Шапцу, задужене за сарадњу са паметним градовима у свету. Први контакти и позиви стигли су од представника градова Бојс из Америке, Тајпеја са Тајвана и Толука из Мексика.
Окупљање најрелевантнијих представника града у радну групу, у складу је са Декларацијом паметних градова коју је градоначелник Небојша Зеленовић потписао на Тајвану. Задатак радног тела биће да успостави комуникацију са паметним градовима у свету и да њихова позитивна искуства примени у Шапцу.
Град Шабац био је једини представник и промотер Србије на скупу Смарт Цитy одржаном на Тајпеју крајем фебруара. Градоначелник Небојша Зеленовић био је у друштву 54 градоначелника из 46 држава света који су боравили на Самиту градоначелника паметних градова. Са некима од њих градоначелник је по повратку у Шабац успоставио директне везе, што је резултирало и првим позивима за посете.
Клаудија Руиз Батиста, градоначелница Толука из Мексика, међу првима је позвала градоначелника Шапца да дође у њен у град и упозна се са културом, обичајима и решењима због којих је Толука међу паметним градовима света. Она предлаже сарадњу на пројектима који ће обезбедити квалитетнији живот за грађане обе државе.
На Самиту градоначелника паметних градова на Тајвану, градоначелник Шапца говорио је о Градском базену који користи три врсте енергије, замени живиних сијалица новом лед расветом, пројекту изолације стамбених објеката и партиципативном буџетирању у Шапцу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa