Инфо

9. март 2017.9. мар 2017.
ЗАВРШЕН ПОПИС НЕЛЕГАЛНИХ ОБЈЕКАТА У КРУПЊУ

РОК ЗА ОЗАКОЊЕЊЕ ТРИ ГОДИНЕ

На територији општине Крупањ завршен је попис незаконито изграђених објеката и до сада је пописано нешто мање од 13.000 објеката, а само у фебруару 8.000 објеката. У процес озакоњења неће ући сви пописани објекти будући да су неки од објеката грађени пре доношења прописа о изградњи, а неки имају грађевинску или употребну дозволу. Процена је да ће поступком озакоњења бити обухваћено око 6.000 објеката. Општина Крупањ је озбиљно схватила овај посао, добро га организовала и кавалитетно урадила. У прилог томе говоре и похвале представника министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре приликом контроле спровођења озакоњења у општини Крупањ.
Ово је само део посла који предстоји, не само општини Крупањ, већ и осталим општинама и градовима, јер следи доношење решења о рушењу на основу појединачних пописних листова. Када је реч о поступку озакоњења ту је рок од три године када би овај посао морао бити окончан. Зато је ово прилика за све грађане да искористе овај период и озаконе своје објекте, јер никада нисмо говорили о тако ниским таксама, ни о таквом минимуму техничке документације која је потребна да се легализује објекат.
Према речима председника општине Крупањ Ивана Исаиловића следи посао који је озбиљнији и свакако обимнији, али и да је убеђен да ће на самом путу до финалног производа, дакле да у Србији нема више нелегалних објеката, бити и већа наплата пореза, што је и суштина овог Закона и да ће општина Крупањ имати прилику да тај додатни новац, који ће добити и путем озакоњења објеката и касније кроз порез, моћи да утиче на квалитетнији живот, квалитетнију инфраструктуру у овој општини.
Душан Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa