Инфо

9. март 2017.9. мар 2017.
ДУШАН МАКЕВИЋ НАСТУПИО НА ЕП У АРЕНИ

ИЗУЗЕТНА КОНКУРЕНЦИЈА

Шабачки атлетичар није успео да се квалификује у финале дисциплине 3.000 метара, али је заузео позицију у средини укупног полуфиналног пласмана. Резултат 08:14:34. Треба напоменути да је он једини са простора бивше државе изборио норму за првенство
Дворана је специфична за атлетска такмичења, много одлучује старт јер нема много простора за претицање на дугим пругама. Иако се испунила потајна жеља нашег репрезентативца и његовог тренера Станојчића да буде у другој групи, испоставило се да су у њој тркачи били још бржи. Душану је, почетком трке, ритам делимично пореметио и пад шведског дугопругаша. Трку је завршио на осмој позицији. Иако није изборио финале, Макевић није незадовољан напустио дворану.
- Сјајна конкуренција, достојна Европског првенства. Водећи су одлично повукли на старту и показали да имају снаге за јак ритам. Ја сам покушао да се држим близу и евентуално покушам напад у последња два круга, но није било реално. Сјајна атмосфера, хвала свима који су били уз мене – рекао је Макевић после трке.
Тек недавно је Душан дошао из Америке где живи и ради. Провео је непуне две недеље у Србији, али је успео да наступи на два јака такмичења, а у САД се враћа тежи за балканску бронзу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa