Инфо

16. март 2017.16. мар 2017.
Алхемија могућег
ФОНДАЦИЈА “ХУМАНО СРЦЕ ШАПЦА” ОБЕЛЕЖИЛА
ОСАМ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Алхемија могућег

Ми чинимо све да се мало среће пробуди, претварамо немогуће у могуће, за нас нема нерешених једначина, ми смо мали светионик на крају тунела, који брише сузе с лица
Фондација “Хумано срце Шапца” прославила је осми рођендан у ресторану Стари мост. У присуству бројних пријатеља и гостију, Ружица Поповић, председница Фондације, говорила је о резултатима рада у протеклој години. Свечаности су присуствовали, између осталих, Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца, Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца и бројни представници установа и организација са којима Фонд сарађује.
- Људи често изгледају као догореле свеће, од којих је остао само фитиљ који ће се сам угасити. Ми чинимо све да се мало среће пробуди, претварамо немогуће у могуће, за нас нема нерешених једначина, ми смо мали светионик на крају тунела, који брише сузе с лица... Радост могу да донесу само они који разумеју патњу, а свака људска патња за мене је камен у грудима кога морам да се ослободим, рекла је Ружица Поповић.
Према градоначелниковим речима, Фондација је за осам година постојања превазишла сва очекивања.
- Поносни смо што имамо Хумано срце у Шапцу, које полако прераста у озбиљан покрет и дарује једну нову димензију култури живљења у нашем граду, изјавио је Зеленовић.
Поводом осмог рођендана, Ружица Поповић, која је, поред других признања, добитница Сретењског ордена, уручила је новчану помоћ деци без једног или оба родитеља. Током свечаности, приказан је документарни филм о раду Фондације, који је донаторе и пријатеље “Хуманог срца Шапца” упознао са резултатима рада у 2016. години.
Свакодневно је обезбеђен и дистрибуиран кувани оброк за 522 особе у ширем региону Шапца. Шеснаест породица је збринуто куповином, или адаптацијом постојећих кућа. Кроз једнократне помоћи и стипендије ученицима из социјално угрожених породица, потрошено је близу милион динара, а за измиривање неплаћених рачуна, куповину лекова и другу хуманитарну помоћ у новцу, утрошено је 1.200.000 динара.
Поред поменутог, Фондација помаже корисницима око прикупљања документације потребне за издавање личних и других докумената потребних за остваривање права на социјалну помоћ, туђу негу, дечји додатак, пензију, као и регулисање здравствене заштите.
„Еликсир“ група највећи донатор
Од близу једанаест милиона динара, колико износе укупне донације у 2016. години, у новцу је примљено десет милиона динара, а остатак у роби. Убедљиво највећи донатор Фондације је „Еликсир група”, која је у протеклој години за бројне активности донирала више од седам милиона динара.
К.Ј. – М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa