Инфо

30. март 2017.30. мар 2017.
Уштеда и лепше светло
ЗАМЕНА ЖИВИНИХ СИЈАЛИЦА НАСТАВЉЕНА У СЛЕПЧЕВИЋУ

Уштеда и лепше светло

Село Слепчевић је још једна месна заједница у којој ће комплетна живина расвета бити замењена најмодернијим лед сијалицама. Град Шабац је покренуо акцију замене 4.740 дотрајалих светиљки које као извор светлости користе живу, а радови су почели крајем децембра прошле године.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је Слепчевић у среду, где је у току акција замене сијалица.
Председник Савета МЗ Слепчевић Славко Иванић рекао је да се мештани радују замени сијалица, како због уштеде електричне енергије тако и због тога што ће осветљење бити боље. Истакао је да градоначелник држи своју реч и труди се да свака сеоска месна заједница има равноправне услове за живот као и градске.
Градоначелник је са мештанима ове месне заједнице разговарао о бенефитима акције. Он је истакао да Градска управа града Шапца тежи да свим суграђанима, мештанима градских и сеоских месних заједница, омогући најбољу услугу по најнижој цени.
-Ова акција показује да је Шабац заиста паметан град и да смо свесни како трошимо свој новац и како мудро да ушедимо. Друга погодност је уштеда електричне енергије. На годишњем нивоу уштеда струје је близу 23 милиона динара, што значи да се инвестиција за годину и по дана исплати сама. Тај новац ћемо уложити у нове инвестиције. Ово је и један од разлога зашто се многи одлучују да инвестирају у Шабац, зато што се паметно односимо према својим ресурсима и водимо рачуна о својим људима. Желимо да наши суграђани имају најбољу услугу у свим областима, подсећа Зеленовић.
Милан Васић, директор ЈП за управљање грађевинским земљиштем, навео је да су у Слепчевићу замењене 143 сијалице и да ће старе, живине, које су еколошки неприхватљиве и забрањене предати овлашћеним дистрибутерима.
-Приводимо крају радове у овом делу Мачве и селимо се у Поцерину. До сада смо заменили око 1.000 сијалица, а набављено је 4.740. На ове сијалице је гаранција пет година и ми у том временском периоду нећемо имати никавих трошкова, рекао је Васић.
У плану је да се сва стара расвета замени у наредних неколико месеци, а динамика радова зависи од временских услова. До сада су старе живине сијалице замењене новом лед расветом у Прњавору, Рибарима, Петловачи, Штитару и Змињаку. Укупна вредност инвестиције је близу 41 милион динара, финансира се из буџета града Шапца.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa