Инфо

6. април 2017.6. апр 2017.
Ускоро крећу галопери

Ускоро крећу галопери

ПРИПРЕМЕ ПРЕД ПОЧЕТАК КОЊИЧКЕ СЕЗОНЕ НА ХИПОДРОМУ У ШАПЦУ

Традиционални празнични галоп

У шталама шабачког хиподрома 75 коња, а овај број се стално повећава. Планирано 10 тркачких дана. Обнова и заштита стазе, трибина, читавог природног амбијента за уживање
Шабачки хиподром, званично ће отворити своје капије ове године на Ускрс, 16. априла. Тог дана централни догађај биће Ускршња трка на 1.200 метара, категорије четири. Укупно је планирано пет галопских трка за наградни фонд од 760.000 динара.
- Тренутно је важно истаћи да у наше штале пристиже све већи број галопера. До сада их је укупно 75 а уверени смо да ће их бити преко 100. Дотерујемо тркачку стазу, која ће бити потпуно безбедна и удобна, као и трибине овог прелепог објекта који је надам се и пријатно излетиште Шапчана и свих наших гостију, каже Александар Драгојевић председник “Џокеј клуба” Шабац, наглашавајући да је овдашња публика која посећује хиподром најбоља на свету.
У десет тркачких дана, колико је планирано ове године наступиће велики број врхунских галопера из целе Србије и суседних држава. Они ће се такмичити за укупан наградни фонд од преко 10 милиона динара.
- Као и увек централни догађај сезоне биће Шабачке коњичке свечаности, манифестација која је планирана за 22. и 23. јул ове године. Ту је и Шабачки трајал (21. мај) те Дерби, предвиђен 20. августа ове године. Трка града Шапца је пред Малу Госпојину, 17. септембра, додаје Драгојевић.
Нема сумње да шабачки хиподром стаје у ред водећих у Србији и Европи. Поред публике Драгојевић се захваљује на помоћи градској управи, Туристичкој организацији Шапца, одељењу за спорт, истичући да без њихове подршке и помоћи не би било коњичких трка у Шапцу.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa