Инфо

16. децембар 2010.16. дец 2010.
ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ

НАДЕ СРПСКОГ БАЛЕТА

Прошле недеље одржано је такмичење балетских студија Србије у организацији Културног центра и Центра за игру из Београда
У име домаћина испред Културног центра и града Шапца присутнима је добродошлицу пожелела Бранка Тодоровић рекавши да је Центар за игру основан на иницијативу Удружења балетских уметника Србије као нестраначко удружење грађана чији је циљ побољшање културног живота, развијање и унапређивање балетске уметности у Србији, као и да оствари сарадњу између балетских студија и културно-уметничких друштава.
Ово такмичење организовано је по седми пут а одлучено је да Шабац ове године буде домаћин. Тако је шабачка публика могла да ужива у разним кореографијама у којима су балерине показале сво своје умеће. У такмичарсом делу представили су се балетски студији из Смедерева, Вршца, Чачка, Панчева, Београда, Ковина, Краљева и Шапца. Такмичарке су биле подељене у три групе и то пионири до једанаест година, јуниори до петнаест година и сениори преко петнаест година у оквиру класичног балета и савременог, модерног балета.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa