Инфо

11. мај 2017.11. мај 2017.
НОВИ МАЧВАНСКИ ПРИВРЕДНИ ТОКОВИ

Фудбалска лопта мења крунач

Променом власништва хала некадашњег металског „Друштвеног предузећа 1. мај“ у Богатићу постаје фудбалско игралиште
Пре више од скоро пола века познати мачвански мајстор Александар Ћосић из Бановог Поља успео је да конструише први крунач у тадашњем металском „Друштвеном предузећу 1. мај“ у Богатићу. То је, тврде старији некадашњи радници овог реномираног мачванског радног колектива, тада оцењено као сензационално дело. Није забележено колико примерака крунача је касније произведено и продато у “1. мају”. Осим тога асортиман производње овог угледног колектива који је запошљавао 100 радника, био је много шири.
- “Друштвено предузеће 1. мај” је почело као машинска радионица. Сервисирани су ту трактори ИМТ и продавани. Били смо измеђуосталог њихови ексклузивни заступници. Изградњом и пресељајем у нов простор (две хале) произвођени су различити металски производи, присећа се Веселин Давидовић, бивши директор пољопривредног комбината “Мачванин” у чијем саставу је између осталих био и “1. мај”.
Данашњи власник “1. маја” Љубиша Тодић који је и власник предузећа ДОО Дама компани инвестирао је око 10 милиона динара у реконструкцију поменуте хале коју намерава да уреди за спортске активности, пре свега фудбал. Кад смо недавно посетили ово постројење некадашњег “1. маја”, радници су завршавали кречење зидова, а у најскорије време на беспрекорно раван под биће постављена вештачка трава.
- Убеђен сам да ће ово бити најлепша сала за спортске активности у околини. Обезбедили смо и топлотне пумпе за грејање у зимском периоду. Настојимо да створимо што боље услове и надам се да ће то привући пажњу бројних поклоника спорта, посебно фудбалских екипа које овде могу обавити припреме, каже Љубиша Тодић.
Његов план је да будући “Спортски центар” ускоро проради, а замислио је и бројне друге садржаје који би улепшали провод будућих корисника.
Тодић наглашава да је велики заљубљеник у Богатић коме по његовим речима много тога недостаје. Он се бави угоститељством, услугама и трговином, а у самом центру варошице намерава да изгради дечје обданиште и играоницу. Тренутно запошљава 20 радника, а проширењем делатности запослиће нове.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa