Инфо

18. мај 2017.18. мај 2017.
ПРОЛЕЋНА ИЗЛОЖБА УЛСШ 2017.

ЈЕДИНСТВО РАЗЛИЧИТОСТИ

Сваког пролећа, УЛСШ организује традиционалну изложбу УЛСШ. Ове године на конкурс је приспело шездесет четири, а за излагање је опредељено тридесет четири ауторска остварења. Заступљене су различите уметничке дисциплине – слике, инсталације, цртежи, фотографије, графике..
- Постављени радови представљају наше Удружење, уметничке дисциплине које постоје у нашој организационој структури. УЛСШ има више од стотину чланова и интернационалног је састава. За Пролећну изложбу не додељујемо награду, награда је само учешће на поставци, с обзиром да је селекција веома оштра, каже Слободан Пеладић, председник УЛСШ.
Према речима историчарке уметности Татјане Марковић, “концепт изложбе репрезентује отвореност Удружења ка традиционалном изразу, али и савременом промишљању уметности.”
- Отвореност Удружења ка другим центрима ликовне уметности у земљи доприноси квалитету који се може сагледати, не само на овај, него и на другим изложбама УЛСШ. Неколико тематских или ревијалних изложби током године, у граду или ван њега, пружају могућност свим члановима да презентују своја дела. Организацијом иложби, али и другим програмима, јавност стиче увид у делатност Удружења, које даје свој допринос и развоју ликовног живота града, заједно са појединцима, уметничким групама или институцијама културе, истакла је Марковићева.
Изложба је отворена до суботе.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa