Инфо

25. мај 2017.25. мај 2017.
УЧЕНИЦЕ И3 ОШ „НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ“ НА ФЕСТИВАЛУ „КРЕАТИВНА ЧАРОЛИЈА“

Радост певања

После недавно освојеног првог и другог места на Малим олимпијским играма ученици одељења И3 ОШ „Николај Велимировић“ имају још један разлог за славље. Наиме, у петак 26. маја четири другарице из одељења наступиће на финалној вечери 13. Међународног фестивала „Креативна чаролија“ који је ове године расписан на тему „Вода, вода“.
- Пријавили смо се на конкурс у категорији музичког стваралаштва. Замолили смо Соњу Живковић, проф. Музичке школе „Михаило Вукдраговић“, да нам напише песму. Она је пронашла текст песме песникиње за децу, иначе учитељице из Мачката, Љиљане Андрић и обрадила га ради лакшег певања. Такође је урадила и музику. Одабрали смо Николину Лазић, која је вокал, Милицу Јеремић, Анђелију Јовановић и Софију Мијатовић, да нас представљају. Иако смо имали више група деце која су дорасла задатку одабрали смо их због одличног слагања боје њихових гласова – рекла је учитељица Сузана Мијушковић.
После вредног вежбања снимили су демо-снимак и послали га на конкурс.
- Нисмо се нешто претерано надали да ћемо проћи даље јер је у питању међународни конкурс на коме учествују деца из Бугарске, из наших дописних школа из Немачке, Швајцарске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније. Међутим, на опште задовољство, пласирали смо се међу шест композиција од првог до четвртог разреда. У жирију су биле Леонтина Вукомановић, вођа Дечјег хора „Чаролија“, и Биљана Брун. Речено нам је да је наша композиција оцењена највишом оценом али да смо имали најаматерскији снимак. Ми смо га снимили уз помоћ једног нашег бившег родитеља за разлику од других који су то снимали у професионалним студијима – додала је учитељица Сузана.
Похвала и захвалница већ су обезбеђене, али сви се надају да ће пристићи награда и то она најсјајнија, победничка.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa