Инфо

8. јун 2017.8. јун 2017.
СВЕСТ О ЖИВОТНОМ ОКРУЖЕЊУ
АКЦИЈА УКРАШАВАЊА ТРАВЊАКА

СВЕСТ О ЖИВОТНОМ ОКРУЖЕЊУ

Протекле недеље покрет за Шабац Зелених Србије, организовао је испред вртића ”Бајка” у насељу Триангла акцију украшавања травњака. Уз учешће деце из Предшколске установе „Наше дете“, посађено је цвеће које је донација ЈКП „Стари град“ Шабац. Акције са предшколским и школским установама за озелењавање јавних површина покрет за Шабац Зелених Србије организује већ последњих пет година.
- Изузетно смо поносни што смо велике површине зеленила предали на употребу и уживање јер је то оно што оплемењује животни и радни простор и доноси многе позитивне еколошке и здравствене ефекте. Деца из вртића „Бајка“ уживају са нама данас у сађењу цвећа и то даје и едукативан карактер акцији, јер они на овај начин добијају свест о томе да треба да воде бригу и о животном и радном окружењу. Акција оваквог типа је јако битна за вртић „Бајка“ пошто он располаже ограниченим спољашњим простором. Желим да искажем захвалност ЈКП „Стари град“ које нам је поклонило саднице и пружило логистичку подршку - изјавио је доктор Дејан Павловић, председних Зелених Шапца.
Ова акција је била права прилика да деца која и иначе током редовног предшколског програма усвајају и знања о екологији дају допринос уређењу простора у којем бораве свакодневно и науче како се правилно сади цвеће. У наредном периоду планира се још активности уређења овог простора како би се искористио на што бољи начин.
Баш у време када прослављамо 130 година предшколства стигли су нам и први поклони од покрета Зелених града Шапца. Предшколска установа се бави промовисањем здравих стилова живота тако да поред физичких активности и здраве исхране ми свакодневно са децом радимо и на тему екологије. Управо овај практичан пример и сарадња са покретом Зелени помоћи ће деци да сва стечена знања која имају из ове области преведу у функционална - навела је Сандра Мићић, директорка ПУ „Наше дете“.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa