Инфо

6. јул 2017.6. јул 2017.
МЛАДОСТ ШАПЦА О СВОМ ГРАДУ
ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ “МЛАДИ ПРОМОТЕРИ 015”

МЛАДОСТ ШАПЦА О СВОМ ГРАДУ

Пројекат “Млади промотери 015”, подржан од стране Града на Конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у култури за 2017. годину, успешно је завршен. Циљ пројекта је формирање мреже младих волонтера промотера, повећање омладинског ангажовања у локалној заједници и стварање климе у којој се подстиче заједништво, активизам и волонтеризам. Ауторке пројекта су Сања Чоњагић и Тамара Пејић.
Двадесет вредних и свестраних тинејџера, спремних да уче и пренесу лепу слику Шапца, од марта до јуна месеца ове године, сваког викенда, похађало је обуку за Промотере града на српском и енглеском језику. Обука је реализована кроз низ радионица из области туризма, историје и културе уз помоћ појединаца и шабачких институција културе као што је ТОШ, Библиотека шабачка, Народни музеј, Културни центар и Факултет за спорт и туризам – ТИМС из Новог Сада.
Осим теоретског, млади су морали да прођу и практичан део обучавања, где су као прави домаћини у свом граду били ангажовани на манифестацијама “Ноћ музеја”, “Руже Липолиста”, као и на завршној приредби Школе страних језика “Премиер”.
Захваљујући особама и институцијама које су препознале важност и значај овог пројекта, Шабац данас има младе људе спремне да посетиоцима манифестација које Град организује, помогну да понесу лепе утиске о Шапцу и да им обучени и на енглеском језику представе све сегменте нашег града на интересантан начин. Такође, промотери су ту да упознају посетиоце са историјом нашег града, знаменитостима, актуелностима и сервисним информацијама.
К.Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa