Инфо

27. јул 2017.27. јул 2017.
СИГУРНИ НА ПЛАЖИ

БИЉНА УЉА ЗА ЗДРАВО И БЕЗБЕДНО СУНЧАЊЕ

Не постоји ништа здравије за ваше тело од потпуно природних препарата за негу и лечење. Могу се користити у било које доба године, па чак и лети кад се штитите од лошег утицаја сунца на вашу кожу.
Вештачки препарати неретко садрже токсичне састојке и хемикалије које подстичу настанак и развој рака коже. Многи у свом саставу имају и оксибензон – елемент који ремети рад хормона и никако није препоручљив за децу.
Добро размислите и окрените се безопасним, природним алтернативама без штетних адитива и то са заштитним фактором. Није важно какав тип коже имате.
Пробајте нека од ова три уља и набаците савршено таман тен без нежељених опекотина и болног црвенила. А као велики бонус, биће нахрањена, хидрирана и свиленкаста на додир.
КОКОСОВО УЉЕ
Ово уље најчешће бирају особе са светлијим теном или за бебе и малу децу. Не само да даје препланули тен, већ и штити од опекотина, блокирајући око 20 одсто УВ зрака. За ове ефекте можемо захвалити масним киселинама и витамину Е, којима је кокосово уље веома богато.
Кожа га добро упија након наношења и зато дуго остаје хидрирана. Чисто уље није скупо и може се наћи у свим продавницама здраве хране. Заштитни фактор је СПФ 8. Нанесите га на кожу пре сунчања и поновите поступак на сваких сат времена.
МАСЛИНОВО УЉЕ
Заштитни фактор је СПФ 2-8. Повољно делује на осетљиву кожу која је склона алергијама, иритацијама и осипима. Има упечатљиву зеленкасто-жуту боју и садржи антиоксидансе који су познати као полифеноли. Захваљујући њима, уље маслине има позитивни утицај на здравље у исхрани и нези тела. Они такође спречавају појаве бора и успоравају старење коже.
Најбоље је нанети га у време када сунце није тако јако, на пример рано ујутру или предвече. Сунчајте се у краћим интервалима од по десетак минута. Кожа ће вам лагано тамнети и добити уједначен бронзани тен.
УЉЕ ОД ШАРГАРЕПЕ
Шаргарепа је пребогата бета-каротеном. Ово је изузетно јак антиоксиданс који ефикасно штити кожу од УВ зрачења, а истовремено јој даје дивну препланулу боју. У шаргарепи има и витамина А, који доприноси хидратацији и додатно убрзава тамњење коже. Процењени природни СПФ је веома висок и варира од 38-40.
У продаји се може наћи чисто уље од семенки шаргарепе, а ако га нема у вашој близини, можете направити сами. Комбинацијом уситњеног плода шаргарепе са биљним уљем добија се домаће средство за сунчање.
Изрендајте једну или две шаргарепе и прелијте маслиновим или бадемовим уљем. Излијте све у стаклену амбалажу, тако да ниво уља буде 1 цм изнад нивоа шаргарепе. Поклопите суд и оставите на сунцу око десетак дана. Добијено средство процедите и користите по потреби.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa