Инфо

3. август 2017.3. авг 2017.
ХУМАНО СРЦЕ ШАПЦА ГАНУЛО ПАТРИЈАРХА
НЕЗАБОРАВ ДАН ЗА ДЕЦУ

ХУМАНО СРЦЕ ШАПЦА ГАНУЛО ПАТРИЈАРХА

Од самог доласка срели су се српски патријарх Иринеј и Хумано срце Шапца. У народној ношњи Јелица Косанић и Вукашин Топаловић су добродошлицу учинили и топлом и примереном дану за незаборав.
Све је текло као под конац под будним оком госпође Руже Поповић, чији је тим вредних посланика по ко зна који пут положио испит.
Уследио је потом сусрет патријарха и госпође Поповић где је видно ганут информацијама опет дао прилику и за благослов двојцу у народној ношњи док су га са нестрпљењем ишчекивали најмлађи који су у укусно уређеном кутку славили рођендан Горана Косанића. Слављеник је у букету другара разменио уз благослов и пар духовитих досетки да би после разговора са децом патријарх посетио и кутак за игру најмлађих уз тврдњу да ће из овог букета нићи неки нови Никола Тесла.
Епископ ваљевски господин Милутин је задовољан виђеним пожелео да деца остану у Србији пошто су велики потенцијал, што су уз узети благослов девојчице и дечаци из Хуманог срца Шапца задовољно прихватили.
Бринуо је о најмлађима и епископ шабачки господин Лаврентије који је питао за здравље и како се по жеги издржава у народној ношњи.
Текао је дан огромне лепоте помало нестварно. То су сведочиле и речи Јелице која је говорила да је осећала да лебди сат-два у окружењу патријарха и владика.
Вредни тим окупљен око госпође Поповић завредео је све комплименте а неко из редова гостију рекао је само: Од Бога јој здравље.
Ми само додајемо, на многаја љета и за добро Хуманог срца Шапца. Жена нестварне доброте и енергије да брине о својој деци учинила је велики дан организованошћу и већим.
Дуго су дечаци и девојчице размењивали утиске и у руци миловали добијене иконе са жељом да им у здрављу поживи њихова госпођа Ружа захвални на пријатности дружења које су приредиле вредне даме које су свој посао учиниле беспрекорним дижући углед Хуманог срца Шапца до неслућених висина, ганувши и самог патријарха Иринеја.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa