Инфо

3. август 2017.3. авг 2017.
ТРАДИЦИОНАЛНА ГРАДСКА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ
ДАВАЊА КРВИ

ОДЛИЧАН ОДЗИВ ШАПЧАНА

Шабац већ годинама нема проблема са несташицом крви која је карактеристична у летњем периоду. Разлог томе је традиционална Летња градска акција добровољног давања крви коју организују Црвени крст и Служба трансфузије Опште болнице Шабац.
Акција одржана у среду поново је наишла на велики одзив Шапчана. Само у прва два сата прикупљено је 60 јединица крви.
Шапчанин Дејан Митровић један је од редовних давалаца.
-Крв дајем 23. пут. Први пут сам то учинио релативно касно, око 40. године, али сада је и мој син почео да учествује у овим хуманим акцијама. Осећај је добар, а још један од мотива, поред помоћи некоме, је и то што је овде одлично дружење, рекао је Митровић.
Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, такође редовно даје крв. Истиче да не броји, али да је сигурно више десетина пута учествовао у сличним акцијама.
-Драго ми је да је одзив наших суграђана увек велики. Због оваквих хуманих људи град Шабац нема проблем са недостатком крви. Град увек подржава овакве акције. Ту смо да дамо крв и помогнемо Црвеном крсту и Служби трансфузије који раде јако важан посао, рекао је Пајић и апеловао на све који су способни и здрави да, ако до сада нису били добровољни даваоци крви, то постану.
Зоран Радукић из Црвеног крста је подсетио да ова акција има традицију дужу од деценије.
-Летњи период је увек критичан, како због годишњих одмора, тако, нажалост, и због већег броја саобраћајних незгода. На овај начин успешно обезбеђујемо довољне резерве крви. Количина коју сада прикупимо сигурно ће бити довољна да подмири потребе за август месец, истакао је Радукић и следећу акцију најавио за 24. август, када “Хемофарм” организује, такође традиционално, давање крви на нивоу компаније.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa