Инфо

6. јануар 2011.6. јан 2011.
АРТ СТУДИО ШАБАЦ: СВЕЧАНИ КОНЦЕРТ ХОРА 66 ДЕВОЈАКА

ЕМОЦИЈЕ И ПОНЕКА СУЗА

23. децембра у Шабачком позоришту тачно у пет минута до пет часова одржан је концерт Хора 66 девојака под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Града Шапца
Пре четрдесет седам година, тачно 23. децембра, тачно у шеснаест часова и педесет пет минута, основан је Хор 66 девојака. Диригент Хора 66 девојака проф. Бранко Ђурковић“, одјекнуле су речи које је изговорио глумац Петар Лазић пред препуном салом. Уследио је аплауз а онда се присутнима обратио видно узбуђен Бранко Ђурковић. Био је то тренутак подсећања на прошло време и на бивше чланице хора, као и на ћерке које су кренуле његовим стопама али и шаљиви закључак да се једино зетови не баве музиком.

А онда су уследили први тактови музике док су се салом разлегли божански гласови изазивајући одушевљење присутних. Током концерта наступили су и чланови мушког хора „Невен“ који су заједно са Хором 66 девојака извели неколико нумера али су имали и пар самосталних нумера под диригентском палицом проф. Бранка Ђурковића. За клавиром су се смењивале Милена Ђурковић-Пантелић и Јелена Ђурковић-Драгићевић која иначе пева и у Хору 66 девојака. Наступио је и део дечјег хора „ВиВа“ уз клавирску пратњу Милене Ђурковић-Пантелић која иначе води овај хор.

Током вечери гости су били Предраг Дрезгић, Нале и Кале које су поникле у хору а сада певају у „Балканики“, Марко и мала Сара Драгићевић која је извела једну нумеру на клавиру.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa