Инфо

24. август 2017.24. авг 2017.
ИЗАЗОВ МИНИЈАТУРЕ
ОТВОРЕНА 26. излоЖба МАЛОГ
ФОРМАТА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

ИЗАЗОВ МИНИЈАТУРЕ

Угалерији Културног центра у Шапцу, у понедељак је отворена 26. Изложба малог формата. Бројност и разноликост радова сведоче да мали формат, својом особеношћу, још увек представља посебан изазов за савремене уметнике.
- Уметност минијатура није просто уметност смештена у мале формате, већ подразумева неговану поетику начина рада – изузетну посвећеност, смиреност која обезбеђује сигурну руку, стрпљење и вештину. Но, да би дело малог формата добило свој пуни израз, мора бити надограђено идејом која му је примерена, истакла је директорка Културног центра Соња Петровић Јагић.
Од 199 радова које је послало 156 уметника, жири у саставу Татјане Марковић, музејског саветника Народног музеја у Шапцу, Мехмеда Клепа, академског сликара из Високог и Соње Петровић Јагић, историчарке уметности, за излагање је одабрао 11 радова од 77 аутора.
Прва награда ове године је подељена између Јелене Дамњановић, графичарке из Шапца и Петра Хрануелија, вајара из Загреба, који су се издвојили “квалитетом, израдом, идејом и оригиналношћу”.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa