Инфо

6. јануар 2011.6. јан 2011.
НАУЧНО ОПИСМЕЊАВАЊЕ ДЕЦЕ

ШАБАЧКИ ПАРК НАУКЕ

Основна идеја “Фибоначи“ пројекта да деца кроз једноставне задатке и експерименте решавају проблематику природних појава. Тиме ће научити да мисле и примењују стечена знања у свакодневном животу
Захваљујући личном залагању професорке физике у Средњој медицинској школи у Шапцу Татјане Мраковић ““ Топаловић и Канцеларији за младе Шапца, уз велико разумевање Градске управе, у школским установама у нашем граду од недавно су заживела предавања и акативности предвиђене “Фибоначи“ пројектом.

- У фебруару сам добила понуду да укључим шабачке школе у “Греенњаве“ пројекат. То је програм праћења весника пролећа који је изнедрио “Фибоначи“. У Ирској је почео да се примењује пре три године, и подразумева обавезу праћења прве појаве биљке или животиње карактеристичне за одређено подручје, али и редовно мерење температуре ваздуха, брзине ветра или количине падавина. То све подразумева тимски рад, и омогућује сарадњу деце, наставника и научника ““ каже Татјана Марковић-Топаловић координатаорка пројекта “Фибоначи“ за Мачвански округ.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa