Инфо

7. септембар 2017.7. сеп 2017.
БЕЗБЕДНОСТ ЂАКА НА ПРВОМ МЕСТУ
Сарадња полиције и просвете ради подизања нивоа безбедности Ђака

БЕЗБЕДНОСТ ЂАКА НА ПРВОМ МЕСТУ

Поводом почетка акције „Основи безбедности деце“, у среду 6. септембра, одржан је састанак између представника полиције и представника основних и средњих школа са територије града Шапца. Овај програм ће се реализовати у школској 2017/18. години у свим школама на територији Републике Србије а намењен је првенствено ученицима четвртих и шестих разреда. Уводну реч на састанку је имао Зоран Јевђенић, начелник Полицијске управе, који је пре свега истакао значај проширења сарадње између полиције и просвете у циљу безбедности ђака.
Нешто више о најави предстојећих активности у оквиру овог програма је рекла Ивана Јанковић, официр Одељења полиције.
- У јуну текуће године је потписан споразум између министра просвете и министра унутрашњих послова којим је донет овај програм под називом „Основи безбедности деце“. Он је намењен превасходно ученицима четвртих и шестих разреда основних школа али ће се по потреби и на захтев изводити и у осталим разредима, а све у складу са нашим могућностима.
Јанковић је истакла и да је циљ овог програма унапређење постојећих и стицање неких нових знања, ставова и вештина код ђака, а све ради остваривања повећаног нивоа безбедности ученика.
Предавања ће реализовати припадници Министарства унутрашњих послова који поседују одговарајућа знања из свих ових области а цела настава ће бити прилагођена узрасту ученика.
Значај овог програма истичу и представници просвете који кажу да је добро што се са овом акцијом кренуло од самог почетка школске године.
-Налазимо се на почетку још једне школске године и на самом старту треба поставити неке ствари на своје место а на првом месту мора бити безбедност ученика. Ова предавања о безбедности ће се одржавати једном месечно на часовима Одељенске заједнице – рекла је Сузана Петровић, директорка Основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Волујца.
К. А.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa