Инфо

14. септембар 2017.14. сеп 2017.
РЕАКЦИЈЕ НА ОДЛУКУ ДА СРПСКА ЛИСТА ПОДРЖИ ИЗБОР
РАМУША ХАРАДИНАЈА ЗА ПРЕМИЈЕРА КОСОВА

ВУЧИЋУ, ЧЕСТИТАМО!

Током кампање из Београда су званичници све време нападали сваког другог српског кандидата за Скупштину Косова називајући га „Харадинајевим Србином“. Подршку Српске листе Харадинају осуђују председници Градског одбора Нове Србије и Демократске странке Србије у Шапцу
Када је Француска својевремено одбила да изручи Рамуша Харадинаја Србији по црвеној потерници Интерпола, из Владе Србије ка Јелисејским пољима кренула је озбиљна галама. Министрима је забрањено да путују у Француску, српски амбасадор је позван у Београд на консултације.
Влада Србије и премијер-председник Александар Вучић износили су стравичне детаље о злочинима које је, како су тада изричито тврдили, „починио монструозни злочинац Рамуш Харадинај“. И Француска и Харадинај су доживљени тада као непријатељи Србије, а онда се све полако вратило у нормалу.
У међувремену су се десили парламентарни избори на Косову, као и избор Харадинаја за премијера тзв. државе Косово. Оно што је најапсурдније у целој причи, руку за избор Харадинаја су подигли и посланици Српске листе коју је активно подржала Влада Србије и председник Вучић. Да ствар буде још несхватљивија, током кампање из Београда су званичници све време нападали сваког другог српског кандидата за Скупштину Косова називајући га „Харадинајевим Србином“. Трагикомедија је у томе што су сада ти Срби, са Српске листе, подржали Харадинаја, а ови други Срби су постали „Албинови Срби“ (Албин Курти вођа „Самоопредељења“) и „Срби Енвера Хоџе“.
Апсолутно је неоповргљиво да је по ко зна који пут власт Александра Вучића изманипулисала грађане Србије. Простачки и бахати језик који је избацивао све оне увреде на рачун било којег Србина који је подржао или био на некој другој листи, није смањио интензитет агресивности ни када су ти, ваљда небески Срби, подржали Харадинаја за премијера.
Председник „Нове Србије“ у Шапцу Божидар Катић „честита председнику Србије Александру Вучићу избор Рамуша Харадинаја за премијера тзв. косовске Владе“.
- Рамуш Харадинај, за оне који не знају јесте ратни злочинац, човек који је лично починио небројене злочине над Србима и својим сународницима лојалним Србији на простору Аутономне покрајине Косово и Метохије. Иначе, за Харадинајем је Србија расписала и међународну потерницу због најтежих ратних злочина – каже Катић.
Он наставља да је овим гласањем Вучићева Српска листа дала пун легитимитет злочиначком тзв. косовском премијеру и његовим институцијама и признала независност Косова, а Вучић је постао пријатељ са Харадинајем, коме је, без референдума о том питању и мишљења грађана Србије, поклонио део српске земље – Косово и Метохију.
- Питам се само до када ћемо да толеришемо, да ћутимо и да не реагујемо на бахатост СНС и Александра Вучића који је овим потезом поново убио све оне несрећне страдалнике из наше јужне покрајине, жене, децу и старце, све оне јунаке са Кошара и широм Косова који су дали животе бранећи јужну српску покрајину и народ који је тамо живео и страдао – истиче Катић.
Он сматра да су Вучић и његови властодршци олако заборавили мартовски погром 2004. године, хиљаде убијених и протераних Срба и на десетине спаљених српских цркава и манастира на Косову и Метохији.
- Новој Србији је разумљиво зашто Вучић то чини, њега не интересује ни Косово, ни Србија, он ће зарад власти, тако како је данас Харадинају предао Косово, сутра предати и Војводину, и Шумадију, и Рашку област. Мени је потпуно нејасно како после овога било ко у Србији, а да није Албанац, може ову Владу и овог председника да сматра својим – нагласио је Вучић.
Председник Градског одбора Демократске странке Србије у Шапцу др Александар Павловић каже за „Глас Подриња“ да је подршка Српске листе Рамушу Харадинају још једно понижење у низу српског народа којем су у доброј мери власти допринеле подржавајући америчку државу Косово и монструозне злочинце Харадинаја и Тачија.
- Ово представља наставак погубне политике Бориса Тадића и Демократске странке. Ова странка наставља њихов започет процес уништавања српске државе. На прагу смо стварања велике албанске државе на шта се српски народ, у доброј мери и у великом моралном посрнућу, много и не обазире. Војислав Коштуница и ДСС су одавно указивали на погубан утицај Америке, НАТО и Ахтисаријевог плана, али нажалост нису имали довољну подршку у народу – напомиње др Павловић.
Према његовим речима, полако долазимо до испуњења америчког плана стварања 53. америчке државе Косово.
- Нико више не помиње базу Бонстил на Косову и нико не зна шта се тамо ради и шта постоји. Сви су заборавили вађење органа Србима за које се не зна где су завршили, а диже се прашина о руском хуманитарном центру у Нишу – додаје председник ГО ДСС.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa