Инфо

21. септембар 2017.21. сеп 2017.
Позориште које не потцењује дечју публику
Весело мајмунче организује аудицију за пријем нових чланова

Позориште које не потцењује дечју публику

НДА „Весело мајмунче“ иза себе има успешних шеснаест година постојања а за то време су преко 400 деце увели у свет позоришта и глуме. Недавно су организовали фестивал „Дани веселог мајмунчета“ који је пет дана заредом пунио салу Шабачког позоришта, а сада планирају и проширење своје глумачке екипе.
- „Весело мајмунче“ постоји од 2001. године, значи већ шеснаест и по година. Кроз наше удружење је прошло 400 деце који су сада честити и дивни људи. Све су то људи који су некада доводили своје родитеље у позориште, а сада ће доводити своју децу, и управо то је највећа мисија „Веселог мајмунчета“. За све ово време смо урадили 18 премијера, што је у овим условима невероватан број – каже Љубиша Баровић, глумац и оснивач овог удружења.
Он наглашава да пре свега не потцењују дечју публику и нада се да ће Шабац у будућности добити своје дечије позориште.
- Наш сан јесте да Шабац једног дана добије дечје позориште. Са тим циљем сам и кренуо у све ово пре 16 година. Не знам да ли ће се то десити за мога живота али заиста мислим да овај град заслужује да има дечје позориште, што велика посећеност нашег фестивала и потврђује – рекао је Баровић и додаје да би отварање тог дечјег позоришта била одлична прилика за запошљавање младих људи који су у међувремену завршили глуму а не раде нигде.
О успесима „Веселог мајмунчета“ говори и Страхиња Баровић који је и један од предавача.
- Може се рећи да је из наше школе за све ово време поникао цео један ансамбл. Имамо осам дипломираних глумаца, два редитеља, једну оперску певачицу. За нас је јако битно да образујемо младу публику јер као што знате, позоришта таворе са публиком, мада је у Шапцу ситуација мало боља. Фестивал који смо недавно организовали први пут је за нас био оглед како бисмо видели да ли имамо ресурсе да прерастемо у једно озбиљно дечје позориште, а чини ми се да имамо. Наши досадашњи успеси су велики с обзиром на то да смо независна драмска асоцијација која се финансира из донација и није буџетски корисник.
Имају доста планова за будућност али за сада теже проширивању свог глумачког тима. Аудиција за пријем нових чланова (децу од 7 до 14 година) ће бити одржана 30. септембра у 13 часова, у сали Шабачког позоришта. Сви заинтересовани кандидати треба да припреме: епску песму, рецитацију и драмски монолог.
К. А.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa