Инфо

21. септембар 2017.21. сеп 2017.
ПЕСМА ЗА СРЦЕ И ДУШУ
ОДРЖАН МАЛОГОСПОЈИНСКИ КОНЦЕРТ ВОКАЛНЕ ГРУПЕ “ШАПЧАНКЕ“

ПЕСМА ЗА СРЦЕ И ДУШУ

Женска вокална група “Шапчанке“ одржала је целовечерњи Мало Госпојински концерт у препуној Сали “Културног Центра“ у Шапцу.
У квалитетној песми уживају и несебично је дарују онима који знају да перепознају њену вредност. За веома кратко време, две године од оснивања, освојиле су срца бројних грађана различитих генерација које воле изворни српски мелос. Вокални став чине: Живка Живановић-Жица, Тања Марковић -Топаловић, Весна Старчевић, Рада Гајић, Душка Христовић-Васић и Биљана Вусасиновић. На концерту у Шапцу наступиле су уз пратњу на хармоници.
- Имамо широк репертоар који задовољава свачији укус почевши од српских изворних песама до новокомпанованих у духу српског мелоса. Затим руске, македонске, циганске, мексичке, евергрин и рок баладе. Ово је 35. концерт и један од највеселијих. Заиста је било обострано уживање како публике тако и нас - рекла је чланица групе “Шапчанке“ Живка Живановиц-Жица.
На репертоару су се нашле песме попут: “ Хоћемо ли у Шабац на вашар“, “Циганка сам мала“, “Цојле Манојле“, “Опа, Опа“, “Нема лепше девојке“ и многе друге које су уз добру атмосферу понеле шабачку публика која се прикључила певању.
- У духу смо Чивијаде, хумора, и сатире. Поносне смо на то што смо и у овим годинама одвојиле време за нас, нашу душу, и публику. Најбитније је да је наша публика задовољна и да их из концерта у концерт има сваки пут све више и више - казала је вокал групе Татјана Марковић - Топаловић.
Сјајан увод у концерт пред сам наступ “Шапчанки“ пружила је реализатор програма и књижевног стваралаштва у “Културном центру“ Бранка Тодоровић читајући песму наше познате суграђанке Славице Мицић “Шапат Шапцу“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa