Инфо

21. септембар 2017.21. сеп 2017.
ХРОНИКА НАШЕГ ГРАДА
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ШАБАЧКЕ ПРИЧЕ“ ПАВЛА ПАВЛОВИЋА ЛАБУДА

ХРОНИКА НАШЕГ ГРАДА

Професор у пензији Павле Павловић Лабуд приредио је промоцију своје књиге “ Шабачке приче“ у башти Културног центра.
Књига сликовито говори о хроници једног града, његових улица, шабачких породица и појединих личности који не могу да се пореде са данашњицом. Говори о једном преломном бурном периоду, периоду ратног и послератног Шапца. Понекад понесен емоцијама и навалом сећања даје критику садашњег стања у институцијама, школству, образовању и васпитању.
- Почео сам да пишем 2012. године. Посебну подршку су ми дале професорке Ката Југовић, Мира Новаковић, и Милена Поповић, као и Подрињске новине које су редовно објављивале моје текстове - казао је аутор “Шабачких прича“ Павле Павловић-Лабуд.
Иако је све своје књиге писао искључиво у рукопису без машине за куцање и компијутера, Павловић каже да му то није тешко пало, већ је представљало задовољство.
Говорећи о књизи, примаријус др Предраг Тојић је додао да овај роман представља запис ауторових сећања.
- Наравно, ми се увек сећамо наше младости, и чувамо сећање на оно што је најлепше, али то не може да опстане. Ми старимо, па нам само остаје један жал за тим сећањем, а он сам тај жал провлачи у књизи и за тим што је прошло – рекао је Тојић
Књига је представљена на 520 страна, садржи 55 прича, и одштампана је у 68 примерака.
О књизи су поред аутора говорили: професорка Ката Југовић, примаријус др. Предраг Тојић и новинар Ханибал Ковач. Делове из књиге читао је глумац Боривоје Бора Божанић.
Уз промоцију књиге присутни су имали прилику да уживају слушајући трио “Озон“ акустик бенда.
М. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa