Инфо

21. септембар 2017.21. сеп 2017.
БУЏЕТ КРОЈИ ЛИГЕ
ОДБОЈКА

БУЏЕТ КРОЈИ ЛИГЕ

Сениорке ОК “Заслон” наступаће и наредне сезоне у Другој лиги “Центар”, трећу узастопну сезону. Мушка сениорска селекција била је пролетос надомак Прве лиге, али због недостатка средстава одустала је од такмичења Прве Б лиге наредне сезоне
Претходне две сезоне биле су једне од најуспешнијих у историји шабачке мушке одбојке. “Заслон” је најпре освајањем трећег места изборио пласман у Прву Б лигу, а потом је више од пола сезоне у том рангу био водећи, без пораза. Ипак, лошији пролећни део удаљио је Шапчане од Прве лиге, али је тим заузео добро треће место. Резултати остају записани, међутим финансије су те које кроје будуће резултате, а њихов недостатак утицао је да управа клуба донесе одлуку о напуштању ранга за предстојећу сезону. С друге стране, сениорке остају у Другој лиги, где је циљ развој младих играчица и мирна сезона.
- Нисмо желели да сениори започињу сезону за коју није извесно да је можемо завршити, нити смо у могућности да формирамо конкурентан тим. Није лако одустати, али то је једино решење у овом тренутку. Скупштина Регионалне лиге МК округа је 26. септембра, до када ћемо одлучити да ли ће мушкарци играти тај ранг или се неће такмичити. Девојке остају где припадају, у Другој лиги. Апсолутно смо привржени принципу ослањања на сопствену школу и тако ће бити и наредне сезоне – истиче члан управе Јован Поповић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa