Инфо

10. фебруар 2011.10. феб 2011.
КОМУНАЛНА ИНФРАСТРУКТУРА У КОЦЕЉЕВИ

МАЊАК НОВЦА ДИКТИРА УЛАГАЊА

Изградња стамбених објеката у коцељевачком Новом насељу почела је још почетком 80-их година. Од тада су прошле три деценије, а становници овог дела Коцељеве још увек живе у неасфалтираним улицама. Слична ситуација је и у другим деловима и насељима. Годинама уназад у изградњу и ревитализацију уличног система у седишту општине најмање се улагало.
Од укупне дужине уличне мреже око 15 километара је под асфалтом, док је нешто више од једне трећине без савременог коловозног застора. У уличном систему су 42 улице од којих је више од 50 одсто потпуно или делимично неасфалтирано.
Са циљем развоја инфраструктуре која ће допринети одрживом привредном развоју, расту запошљавања и подизању стандарда грађана ова општина је конкурисала за средства код НИП-а са 14 пројеката од којих се девет односе на изградњу улица, четири на изградњу локалних путева док је један намењен реконструкцији и изградњи система за грејање образовних установа и спортске сале. Укупна предрачунска вредност свих радова је око 185 милиона динара а, у реализацији, пројеката је предвиђено учешће локалне самоуправе од 20 одсто.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa