Инфо

10. фебруар 2011.10. феб 2011.
ШКОЛА СЛИКАЊА БРАЋЕ ЛУКИЋ

ПОРОДИЧНО ОПРЕДЕЉЕЊЕ

Недавно у галерији Културног центра у Шапцу одржана 11. Светосавска изложба полазника школе цртања и сликања “Браће Лукић“. Од оснивања 1998. године кроз ову уметничку радионицу прошло више од 400 дечака и девојчица
Судећи по радовима приказаним на 11. Светосавској изложби полазника школе цртања и сликања “Браће Лукић“, ликовна уметност у Шапцу има и те како извесну будућност. И овај пут, шаренолику тематику, објединила је природна надареност дечака и девојчица, углавном основношколског узраста. Док, најмлађи Василије Вукомановић има само три године.
Почетком осамдесетих година браћа Лукић: Милоје, Миленко, Раденко и Милован раде у оквиру своје галерије-атељеа. Прву заједничку изложбу организовали су у Шапцу 1995. године. Потом своје радове представљају поштоваоцима уметности широм Србије и Црне Горе. Изложбом у галерији Културног центра, 2005. обележавају три деценије свог уметничког стваралаштва, а у мају прошле године, њихови радови у Међуопштинском историјском архиву у Шапцу, приказани су упоредо са сликама Саве Стојкова.
Школа цртања и сликања почела је са радом 1998. године.
- Након оснивања приватног удружења ликовних ставралаца под именом “Браћа Лукић“, заживела је и наша школа цртања и сликања. Прва генерација је почела са радом у јесен 1998. године. Почетак је био тежак. Првих пет година радили смо у просторијама МЗ“Шипурске ливаде“. Након тога смо добили адекватне просторије у МЗ “Жика Поповић“, и овом приликом бих се посебно захвалио савету ове месне заједнице што нам је омогућила амбијент достојан потреба једне сликарске школе- каже уметнички ментор Милован Лукић, и наводи да је у протеклих дванаест година часове цртања, сликања и вајања похађало преко 400 наших најмлађих суграђана. Многи од њих су свој уметнички развој наставила у шабачкој Школи за уметничке занате.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa