Инфо

30. новембар 2017.30. нов 2017.
ДЕО НАШЕ СВАКОДНЕВИЦЕ
ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

ДЕО НАШЕ СВАКОДНЕВИЦЕ

Обележавању Међународног дана борбе против насиља над женама, који се у свету обележава 25. новембра, придружио се и шабачки Савет за родну равноправност.
Сваке године од 25. новембра до 10. децембра обележава се кампања “16 дана активизма против насиља над женама”. То је глобална, светска кампања коју обележава 1.700 организација у преко 100 држава света. Тим поводом, зграда Градске управе града Шапца у Господар Јевремовој улици осветљена је наранџастом бојом која симболизује светле и оптимистичне будућности ослобођене од насиља над женама и девојчицама.
Према речима Салка Карадаревића, члана Градског већа града Шапца и председника Савета за родну равноправност, циљ кампање “16 дана активизма против насиља над женама” је подизање свести и преузимање акција за сузбијање насиља над женама.
-Приче о насиљу над женама су, нажалост, постале део наше свакодневице. О насиљу не треба говорити само у данима који су посвећени овој теми, већ свакога дана у години. У оквиру кампање, Савет за родну равноправност града Шапца и Центар за социјални рад Шабац ће у наредних 10 дана организовати низ акција и трибина, како у самом граду тако и у Месним заједницама, а све у циљу едукације и подизања свести грађана, на тему насиља над женама рекао је Карадаревић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa