Инфо

17. фебруар 2011.17. феб 2011.
ЕКОЛОШКИ ОМЛАДИНСКИ САВЕЗ ШАПЦА

ПОДЕЉЕНИ сертификатИ

Почетком фебруара, у просторијама Културног Центра Шапца, Еколошки омладински савез (ЕКОС Шабац), доделио је сертификате ученицима који су прошли едукативна предавања и радионице из области екологије. Обуку је похађало више од 100 ученика шабачких основних школа, и сви они су стекли право, да као представници својих школа, учествују у квизу „Мисли глобално, делуј локално“
ЕКОС, као удружење грађана које се бави унапређењем, заштитом и очувањем животне средине реализовао је, под покровитељством Градске управе града Шапца, пројекат „Млади еколози“. Пројекат је реализован у сарадњи са ТВ Шабац и Културним центром, а осмишљен је са циљем подизања нивоа еколошке свести код деце узраста 11 година. Програм је обухватао 4 предавања, и 4 еколошке радионице на теме ваздуха, воде, земљишта, отпада и рециклаже. По завршетку предвиђених предавања, за учеснике, ЕКОС организује квиз. Награда за најуспешније је путовање у Цеље (Словенија), коју додељују градоначелници Шапца Милош Милошевић, и Цеља Бојан Шрот.
Како је у пројекту учествовало 7 школа, методом случајног избора, одлучено је да се у четвртфиналу, које је на програму 18. фебруара, састану: ОШ „Вук Караџић“ ““ ОШ „Стојан Новаковић“ (са почетком у 16 часова), ОШ „ Јанко Веселиновић“ ““ ОШ „Јеврем Обреновић“ (16:30 часова) и ОШ „Николај Велимировић“ ““ ОШ „Ната Јеличић“ (17 часова), док се ОШ „Лаза Лазаревић“ директно пласирала у полуфинале. Четвртфинални дуели ће се одржати у Културном центру.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa