Инфо

24. фебруар 2011.24. феб 2011.
ЗА СМАЊЕЊЕ ТРОШКОВА И БЕЗБЕДНИЈИ ТРАНСПОРТ ОТПАДА

ТРАНСФЕР СТАНИЦА У ИСТОЧНОЈ ЗОНИ

У Источној радној зони, иза фабрике „Бели лимови“, на локацији површине 1,16 хектара прошле среде почела је изградња Трансфер станице комуналног отпада у Шапцу, у оквиру Пројекта изградње Регионалне санитарне депоније Шабац ““ Сремска Митровица. Изградња објекта кошта око милион евра, од чега се 75 одсто средстава финансира из претприступних фондова Европске уније (ИПА), а преостали део обезбеђују буџет Града Шапца и републички ЕКО фонд.
Почетак изградње Трансфер станице је истовремено почетак решења великог проблема Шапчана - неадекватне депоније која, не само што је у центру Шапца већ и заузима простор предвиђен за излазак града на Саву.
- Сврха објекта чија је градња почела је претовар отпада зарад смањења трошкова транспорта и подизања ефикасности рада комуналног предузећа. Смеће из Шапца и околних села биће допремано на ову локацију где ће се припремати за депоновање на Регионалну депонију у Сремску Митровицу. Очекујемо да ће Трансфер станица бити изграђена до краја године, рекао је градоначелник Шапца Милош Милошевић и нагласио да је овакав начин изградње и финансирања уобичајен у земљама које се припремају за чланство у Европској унији, нарочито када је реч о комуналној инфраструктури.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa