Инфо

17. мај 2018.17. мај 2018.
ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ НОВЕ ГРАДИШКЕ У ПОСЕТИ ШАПЦУ

Заједнички пројекти у корист грађанима

Делегација града Нова Градишка посетила је у уторак Шабац, са циљем договора око могућности заједничког конкурисања на Програм прекограничне сарадње Хрватска – Србија за средства из фондова Европске уније. Делегацију су у Градској кући угостили градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и председник Скупштине Шапца Немања Пајић, а током боравка у Шапцу посетили су Постројење за пречишћавање отпадних вода и Северозападну индсустријску зону.
Градоначелник Нове Градишке Винко Гргић истакао је овом приликом да је сарадња и комуникација коју имају са нашим градом изузетно важна.
- Делегација Шапца је била код нас у Новој Градишки, а ми смо сада дошли у Шабац како бисмо се договорили око детаља и потписали споразум. Међугранична сарадња обухвата пограничне делове уз Саву и Дунав, тако да смо заједно дошли до везе између Шапца и Нове Градишке. Што се боље упознајемо, постајемо ближи и специфичнији по многим стварима, а једна од њих је индустријска зона. С обзиром да смо суседи, драго ми је што можемо на брз начин омогућити комуникацију и реализацију тих планова –Винко Гргић.
Захвалност на посети, делегацији је упутио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакавши да ће из овог пријатељства произаћи доста добрих пројеката који ће користити грађанима и у једној и у другој локалној самоуправи.
- Јако је важно да сарађујемо, а нарочито је битна сарадња између градова који имају шта да понуде и покажу. Презентација коју је градоначелник Нове Градишке припремио за нас има везе са развојем њиховог града, а то је мање-више исто оно што радимо и ми у Шапцу - најбрже, најефикасније административне процедуре, врло доступно добро опремљено инфраструктурно земљиште и надградња у виду потребних еколошких стандарда које Европа захтева од нас. Мислим да је значајно да наши пријатељи из Хрватске виде како ради наше постројење за пречишћавање отпадних вода као што је добро да видимо какви су то услови пословања према Европским стандардима којима Шабац може врло брзо да се прилагоди – истакао је Небојша Зеленовић и додао да нових пројеката има толико пуно и да људи који су на стотинак или двеста километара једни од других треба да имају овакву сарадњу.
Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић истакао је да се нада да ће доћи до сарадње у оквиру европских пројеката и са другим градовима.
-Драго ми је што имамо добре односе са Хрватском, локалним самоуправама, а посебно са Бродско–посавском жупанијом са којима смо реализовали низ пројеката. Сарадња се наставља, а оно што је битно је да обезбедимо средства из фондова Европске уније, а не само да користимо локални буџет. То ће користити и нама и нашим пријатељима из Хрватске – навео је Немања Пајић.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa